Senap- och kumminstekta revben med rostad pumpasallad
Ugnssteka revbensspjäll med dijonsenap, muskot och kummin. Rostad pumpa av sorten butternut är gott till, blandad med mangold, vitlök och en skvätt citron till en fräsch och matig sallad. Genom att förkoka revbenen blir de möra och går snabbare i ugnen.
Ingredienser
4 portioner
1 kg revbensspjäll (av rapsgris)
1 msk salt till vattnet
1 kruka persilja
3 msk dijonsenap
1 tsk kummin (mortlad)
1 tsk riven muskot
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
20 g persilja
600 g butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
1 knippa lök
2 msk olivolja
65 g röd mangold
1 citron
peppar
Till servering
bröd
matyoghurt
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 511 kCal
Fett27 g
Kolhydrater34.5 g
Protein29.7 g
Kommentarer