Senap- och kumminstekta revben med rostad pumpasallad

Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
0
Senap- och kumminstekta revben med rostad pumpasallad

Ugnssteka revbensspjäll med dijonsenap, muskot och kummin. Rostad pumpa av sorten butternut är gott till, blandad med mangold, vitlök och en skvätt citron till en fräsch och matig sallad. Genom att förkoka revbenen blir de möra och går snabbare i ugnen.

Senap- och kumminstekta revben med rostad pumpasallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg  revbensspjäll (av rapsgris)
1 msk  salt till vattnet
1   kruka persilja
3 msk  dijonsenap
1 tsk  kummin (mortlad)
1 tsk  riven muskot
1 krm  svartpeppar
1 tsk  salt
20 g  persilja
600 g  butternutpumpa
2   vitlöksklyftor
1   knippa lök
2 msk  olivolja
65 g  röd mangold
1   citron
peppar

Till servering

bröd
matyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2140 KJ / 511 kCal
Fett27 g
Kolhydrater34.5 g
Protein29.7 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Kalvstek med pumpa, vita bönor och citron
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tortilla med lammstek och pumpapuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fralla med syrad fänkål och sockerstekt fläsk
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mjuk korint- och aprikoskaka
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg- och kaviardipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga