Senap- och kumminstekta revben med rostad pumpasallad

16
0
Senap- och kumminstekta revben med rostad pumpasallad

Ugnssteka revbensspjäll med dijonsenap, muskot och kummin. Rostad pumpa av sorten butternut är gott till, blandad med mangold, vitlök och en skvätt citron till en fräsch och matig sallad. Genom att förkoka revbenen blir de möra och går snabbare i ugnen.

Senap- och kumminstekta revben med rostad pumpasallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg revbensspjäll (av rapsgris)
1 msk salt till vattnet
1 kruka persilja
3 msk dijonsenap
1 tsk kummin (mortlad)
1 tsk riven muskot
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
20 g persilja
600 g butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
1 knippa lök
2 msk olivolja
65 g röd mangold
1 citron
peppar

Till servering

bröd
matyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2140 KJ / 511 kCal
Fett 27 g
Kolhydrater 34.5 g
Protein 29.7 g
Läs mer om näringsvärden