Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Senap- och kumminstekta revben med rostad pumpasallad

Ugnssteka revbensspjäll med dijonsenap, muskot och kummin. Rostad pumpa av sorten butternut är gott till, blandad med mangold, vitlök och en skvätt citron till en fräsch och matig sallad. Genom att förkoka revbenen blir de möra och går snabbare i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Lägg revbensspjället i en kastrull. Häll på vatten så att de precis täcker, tillsätt salt och sjud under lock ca 1 timme. Ta upp revbenspjället och torka ytan torr. Hacka persilja.
  3. Blanda senap, kryddor och persilja. Lägg revbensspjället i en ugnssäker form. Bred senapsblandningen på spjället. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills benen lossnar lätt från köttet.
  4. Skala och skär pumpan i bitar. Skala och hacka vitlöken. Ansa och skär löken i klyftor. Lägg allt i en ugnssäker form och blanda runt med olivoljan. Krydda med salt och peppar. Sätt in formen i ugnen samtidigt med revbensspjällen.
  5. Skär spjället i bitar. Blanda mangolden med pumpan. Smaksätt med pressad citron.
  6. Till servering: Servera spjället med rostad pumpasallad, bröd och matyoghurt.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg revbensspjäll (av rapsgris)
  • 1 msk salt till vattnet
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 tsk kummin (mortlad)
  • 1 tsk riven muskot
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 20 g persilja
  • 600 g butternutpumpa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa lök
  • 2 msk olivolja
  • 65 g röd mangold
  • 1 citron
  • peppar
Till servering
  • bröd
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 511 kCal