Krämig potatissallad med fröpanerad zucchini

Krämigt och krispigt; ja tack! Potatissallad med smaker av både dijon, kapris och gräslök. För det där perfekta crunchen så använd gärna panko när du panerar zucchiniskivorna. De hackade pumpakärnorna adderar det lilla extra. Fräscht och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023

Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g potatis
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 rödlök
2 msk kapris
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
salt
peppar
Zucchini
2 zucchini
1 dl pumpakärnor
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
1 msk olja
Till servering
65 g salladsmix eller röd mangold
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2575 KJ / 615 kCal
Fett33 g
Salt3.2 g
Kolhydrater53 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stSå otroligt gott! Efter att ha läst kommentarerna kryddade jag extra med lite andra kryddor. En solklar fempoängare
Alexandra
Jag hade bara svarta bönor men det blev jättebra det med. Använde panko o ganska mycket chili.
Björn
Gott! Jag lade till parmesan i paneringen på zucchinin vilket lyfte smakerna.
Therese