Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krämig potatissallad

Den här kalla potatissalladen är krämig och god, men ändå fräsch då den är smaksatt med soltorkade tomater, rödlök och cornichons. Ett utmärkt komplement till den grillade sommarmiddagen. Garnera med gräslök innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt kallna. Skär den i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka löken. Strimla de soltorkade tomaterna. Halvera cornichonerna.
  3. Blanda alla ingredienser. Krydda med salt och peppar. Låt stå några timmar, gärna över natten. Garnera med gräslök.
  4. Servera gärna tillsammans med lax, se receptet Grillad gravad lax.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör laktos- eller mjölkproteinfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfri gräddfil eller ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 1/2 kg färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 1 dl soltorkad tomat i olja
  • 1 dl cornichons + ev lite till garnering
  • 1 dl urkärnade oliver
  • 1/2 dl finskuren gräslök + lite till garnering
  • 5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan