Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng
Färsk lammkorv är fint som festmat! Stek lammkorven med en kvist färsk rosmarin, det sätter extra smak. Till korven passar en lyxig jordärtskocksgratäng toppad med både chèvre och Västerbottensost. En fräsch sallad med grönkål, äpple och pistasch är gott till.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
4 portioner
300 g jordärtskockor
500 g mjölig potatis
3 finrivna vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 tsk salt
50 g riven lagrad ost (t ex Västerbottensost)
100 g getost av chèvretyp
500 g färsk lammkorv
1 msk smör
1 rosmarinkvist
Äpplig grönkålssallad
150 g grönkål
2 msk äppelmust
1 msk äppelcidervinäger
2 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 rött äpple
2 msk grovhackade, rostade pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3781 KJ / 910 kCal
Fett64 g
Salt5.94 g
Kolhydrater45 g
Protein34 g
Kommentarer