Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng

Färsk lammkorv är fint som festmat! Stek lammkorven med en kvist färsk rosmarin, det sätter extra smak. Till korven passar en lyxig jordärtskocksgratäng toppad med både chèvre och Västerbottensost. En fräsch sallad med grönkål, äpple och pistasch är gott till.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng

Ingredienser

4 portioner
300 g jordärtskockor
500 g mjölig potatis
3 finrivna vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 tsk salt
50 g riven lagrad ost (t ex Västerbottensost)
100 g getost av chèvretyp
500 g färsk lammkorv
1 msk smör
1 rosmarinkvist

Äpplig grönkålssallad

150 g grönkål
2 msk äppelmust
1 msk äppelcidervinäger
2 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 rött äpple
2 msk grovhackade, rostade pistagenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3781 KJ / 910 kCal
Fett64 g
Salt5.94 g
Kolhydrater45 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Lammkorv med grynmix och spenat
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med tzatziki och bakad tomat
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med rostad snackpaprika och rökt paprikayoghurt
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen bönsallad med lammkorv och mandel
Betyg 2.8 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med rotfruktsstomp och senap
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med champinjoner, haricots verts och pasta
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga