Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng

Färsk lammkorv är fint som festmat! Stek lammkorven med en kvist färsk rosmarin, det sätter extra smak. Till korven passar en lyxig jordärtskocksgratäng toppad med både chèvre och Västerbottensost. En fräsch sallad med grönkål, äpple och pistasch är gott till.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala skockor och potatis. Skiva dem tunt och lägg i en smord ugnssäker form.
  3. Blanda vitlök, grädde, vatten och salt i en bunke.
  4. Häll blandningen över skockor och potatis i formen. Strö över den rivna osten och smula över getosten.
  5. Ställ in i ugnen 40–50 minuter, tills potatisen är mjuk.
  6. Grönkålssallad: Riv grönkålen i mindre bitar (ta inte med de grova stjälkarna). Lägg den i ett durkslag.
  7. Koka upp en kastrull med vatten, ca 1 liter. Häll det varma vattnet över grönkålen. Spola sedan med kallt vatten. Låt rinna av väl.
  8. Blanda must, vinäger och senap med olja, salt och peppar i en liten skål.
  9. Halvera, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Lägg grönkål och äpple på ett fat. Häll över dressingen. Strö över nötterna.
  10. Stek lammkorvarna i smör tillsammans med rosmarinkvisten i en stekpanna på medelvärme 10–15 minuter beroende på tjocklek.
  11. Servera korven med gratängen och grönkålssalladen.

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i korven.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera innehållet i korven.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfria ostalternativ och matfett. Kontrollera noga innehållet i korven.

Tips

Vill du slippa oset så kan korven stekas i ugnen. Klicka ut smöret i en form eller på en plåt med bakplåtspapper. Fördela rosmarinen över smöret och lägg på korvarna. Ställ in i ugnen under gratängen när det återstår 20 minuter tills gratängen är klar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g jordärtskockor
  • 500 g mjölig potatis
  • 3 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 50 g riven lagrad ost (t ex Västerbottensost)
  • 100 g getost av chèvretyp
  • 500 g färsk lammkorv
  • 1 msk smör
  • 1 rosmarinkvist
Äpplig grönkålssallad
  • 150 g grönkål
  • 2 msk äppelmust
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 rött äpple
  • 2 msk grovhackade, rostade pistagenötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3781 kJ / 910 kCal