Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng

4
0
Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng

Färsk lammkorv är fint som festmat! Stek lammkorven med en kvist färsk rosmarin, det sätter extra smak. Till korven passar en lyxig jordärtskocksgratäng toppad med både chèvre och Västerbottensost. En fräsch sallad med grönkål, äpple och pistasch är gott till.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng

Ingredienser

4 portioner
300 g jordärtskockor
500 g mjölig potatis
3 finrivna vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 tsk salt
50 g riven lagrad ost (t ex Västerbottensost)
100 g getost av chèvretyp
500 g färsk lammkorv
1 msk smör
1 rosmarinkvist

Äpplig grönkålssallad

150 g grönkål
2 msk äppelmust
1 msk äppelcidervinäger
2 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 rött äpple
2 msk grovhackade, rostade pistagenötter

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i korven.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera innehållet i korven.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfria ostalternativ och matfett. Kontrollera noga innehållet i korven.

Gör så här

Tips

Vill du slippa oset så kan korven stekas i ugnen. Klicka ut smöret i en form eller på en plåt med bakplåtspapper. Fördela rosmarinen över smöret och lägg på korvarna. Ställ in i ugnen under gratängen när det återstår 20 minuter tills gratängen är klar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3781 KJ / 910 kCal
Fett 64 g
Salt 5.94 g
Kolhydrater 45 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden