Potatis- och svampgratäng med kyckling och haricots verts

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
3
Potatis- och svampgratäng med kyckling och haricots verts

God och krämig potatis- och svampgratäng som görs enkelt med färdig svampsoppa. Potatisgratängen som också innehåller purjolök och färska champinjoner blir härligt krämig och får extra fin svampsmak av den färdiga soppan. Servera gratängen till stekt kyckling och bönor som vänds i persilja.

Potatis- och svampgratäng med kyckling och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
1 liten purjolök (à ca 200 g)
4 färska champinjoner (4 st motsvarar ca 100 g)
800 g potatis
1 förp svampsoppa (gärna skogssvampsoppa, à 5 dl)
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 minutfiléer av kyckling
2 msk rapsolja
300 g frysta haricots verts (bönor)
1 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Mja, trist smak på gratängen trots att jag lade till både buljong och lite vitlök. Kommer inte att laga den igen.

Isabell

2021-12-17

Jag hade i en grönsaksbuljongtärning för att få lite mer sälta. Blev jätte gott.

Sofi

2021-02-11

Gratängen smakade inte så mycket, lite mer kryddor hade nog önskats

Tatsumi

2021-02-02

Testa liknande recept

Lax i ugn med tomat och dill
Betyg 4.5 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig one pot pasta med tomat, vitlök och valnötter
Betyg 3.8 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk kyckling teriyaki med chunks och shiitakesvamp
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig pasta pesto med vitlöksstekt kyckling
Betyg 4.1 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry
Betyg 4 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegonuggets med teriyakinudlar och wokade grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga