Potatis- och svampgratäng med kyckling och haricots verts

3
2
Potatis- och svampgratäng med kyckling och haricots verts

God och krämig potatis- och svampgratäng som görs enkelt med färdig svampsoppa. Potatisgratängen som också innehåller purjolök och färska champinjoner blir härligt krämig och får extra fin svampsmak av den färdiga soppan. Servera gratängen till stekt kyckling och bönor som vänds i persilja.

Skriv ut
Potatis- och svampgratäng med kyckling och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
1
liten purjolök (à ca 200 g)
4
färska champinjoner (4 st motsvarar ca 100 g)
800 g
potatis
1
förp svampsoppa (gärna skogssvampsoppa, à 5 dl)
1 dl
vispgrädde
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
4
minutfiléer av kyckling
2 msk
rapsolja
300 g
frysta haricots verts
1
kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i soppan.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept i samarbete med Kelda.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Sofi

2/11/2021

Jag hade i en grönsaksbuljongtärning för att få lite mer sälta. Blev jätte gott.

Tatsumi

2/2/2021

Gratängen smakade inte så mycket, lite mer kryddor hade nog önskats

Testa liknande recept