Potatis- och svampgratäng med kyckling och haricots verts
God och krämig potatis- och svampgratäng som görs enkelt med färdig svampsoppa. Potatisgratängen som också innehåller purjolök och färska champinjoner blir härligt krämig och får extra fin svampsmak av den färdiga soppan. Servera gratängen till stekt kyckling och bönor som vänds i persilja.
Ingredienser
4 portioner
1 liten purjolök (à ca 200 g)
4 färska champinjoner (4 st motsvarar ca 100 g)
800 g potatis
1 förp svampsoppa (gärna skogssvampsoppa, à 5 dl)
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 minutfiléer av kyckling
2 msk rapsolja
300 g frysta haricots verts (bönor)
1 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mja, trist smak på gratängen trots att jag lade till både buljong och lite vitlök. Kommer inte att laga den igen.
Isabell
2021-12-17Jag hade i en grönsaksbuljongtärning för att få lite mer sälta. Blev jätte gott.
Sofi
2021-02-11Gratängen smakade inte så mycket, lite mer kryddor hade nog önskats
Tatsumi
2021-02-02