Potatis- och svampgratäng med kyckling och haricots verts

6
3
Potatis- och svampgratäng med kyckling och haricots verts

God och krämig potatis- och svampgratäng som görs enkelt med färdig svampsoppa. Potatisgratängen som också innehåller purjolök och färska champinjoner blir härligt krämig och får extra fin svampsmak av den färdiga soppan. Servera gratängen till stekt kyckling och bönor som vänds i persilja.

Potatis- och svampgratäng med kyckling och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
1 liten purjolök (à ca 200 g)
4 färska champinjoner (4 st motsvarar ca 100 g)
800 g potatis
1 förp svampsoppa (gärna skogssvampsoppa, à 5 dl)
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 minutfiléer av kyckling
2 msk rapsolja
300 g frysta haricots verts (bönor)
1 kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i soppan.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept i samarbete med Kelda.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Isabell

2021-12-17

Mja, trist smak på gratängen trots att jag lade till både buljong och lite vitlök. Kommer inte att laga den igen.

Sofi

2021-02-11

Jag hade i en grönsaksbuljongtärning för att få lite mer sälta. Blev jätte gott.

Tatsumi

2021-02-02

Gratängen smakade inte så mycket, lite mer kryddor hade nog önskats