Krämig pasta med svampragu

Hylla svampen och laga en krämig svamppasta! En mustig och lyxig svampragu smaksatt med timjan och vitlök blandas med nykokt pasta och serveras med riven ost.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
6 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
500 g blandad svamp (t ex skogschampinjon och portabello)
2 msk smör
1/2 dl tomatpuré
2 msk hackad färsk timjan
3 dl vispgrädde
600 g pasta (t ex mezze maniche)
salt
svartpeppar
2 dl pastavatten
2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2852 KJ / 682 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater79 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott & enkelt att tillaga men inget jag kommer att göra igen. Lite trist när varje tugga är som den förra.
Cecilia
2025-01-14Super gott, är även underbart att ha oxfile till
David
2024-12-31Gott med soya grädde plus egen plockade kantareller och köpe champinjoner Borde ha lagt i flingsalt, men gott !
Gunnar
2024-12-20