Krämig pasta med svampragu
Hylla svampen och laga en krämig svamppasta! En mustig och lyxig svampragu smaksatt med timjan och vitlök blandas med nykokt pasta och serveras med riven ost.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
6 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
500 g blandad svamp (t ex skogschampinjon och portabello)
2 msk smör
1/2 dl tomatpuré
2 msk hackad färsk timjan
3 dl vispgrädde
600 g pasta (t ex mezze maniche)
salt
svartpeppar
2 dl pastavatten
2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2852 KJ / 682 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater79 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
De kräsna 3 och 4 åringarna åt detta.
Linalee
2024-11-22Väldigt gott. Jag smög ner 500g hårt stekt blandfärs som var smaksatt med soja och chili.
Emil
2024-11-06Supergott! Läste kommentarerna innan och kryddade extra med persilja, oregano och buljong. Använde trattkantareller och konserverade champinjoner. Tror lite flingsalt skulle höja det ytterligare.
Sara
2024-11-04