Grillad paprikapasta med krämiga sojabönor

7
1 Klimatsmart
Grillad paprikapasta med krämiga sojabönor

En krämig och fantastisk god pasta, här med paprika och sojabönskräm. Krämen som förgyller denna rätt gör du enkelt genom att mixa sojabönor, smetana och mjölk kryddat med vitlök och rosmarin. Blanda sedan krämen med den nykokta pastan och toppa med grillad paprika, körsbärstomater, oliver och kryddig ruccola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018

Grillad paprikapasta med krämiga sojabönor

Ingredienser

4 portioner

Sojabönskräm

1/2
kruka rosmarin
250 g
sojabönor
2 dl
smetana
1 dl
mjölk
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna linguine)
1
förp grillad paprika (à 530 g)
250 g
körsbärstomater
70 g
snackoliver
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd smetana och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Therese

5/11/2018

Helt ok. Gillades dock inte av barnen

Näringsvärde per portion

Energi 2592 KJ / 617 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 68 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept