Grillad paprikapasta med krämiga sojabönor
En krämig och fantastisk god pasta, här med paprika och sojabönskräm. Krämen som förgyller denna rätt gör du enkelt genom att mixa sojabönor, smetana och mjölk kryddat med vitlök och rosmarin. Blanda sedan krämen med den nykokta pastan och toppa med grillad paprika, körsbärstomater, oliver och kryddig ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018
Ingredienser
4 portioner
Sojabönskräm
1/2 kruka rosmarin
250 g sojabönor
2 dl smetana
1 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
4 port pasta (gärna linguine)
1 förp grillad paprika (à 530 g)
250 g körsbärstomater
70 g snackoliver
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2592 KJ / 617 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Helt ok. Gillades dock inte av barnen
Therese
2018-05-11