Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Chorizo med potatissallad och svarta bönor

Chorizo är en smakrik korv som passar perfekt i kombination med potatissallad. Här blandas potatisen med bönor, paprika, majs och rödlök som marinerats i lime och olivolja för att ge extra god smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen och låt dem kallna. Skär potatisen i bitar.
  2. Skölj limefrukten noggrant, riv skalet och pressa saften. Blanda med olivolja, krydda med salt och peppar och häll det över potatisbitarna.
  3. Skär paprikan i bitar och finhacka rödlöken. Skölj bönorna väl och låt rinna av. Blanda ihop paprika, rödlök, bönor och majs med potatisen.
  4. Grilla/stek chorizokorvarna och skär dem i bitar. Fyll tortillan med potatissalladen och korven.

För alla

Rätten är fri från ägg, laktos och mjölkprotein men kontrollera innehållet i chorizon.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.

Recept och bild från Old El Paso.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g potatis
  • saft och skal från 2 lime
  • 5 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 röd paprika
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl svarta bönor
  • 1 burk majs (à 150 g)
  • 6 chorizokorvar (à ca 100 g)
  • 1 paket båtformade tortillabröd (à 193 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3713 kJ / 889 kCal