Krämig pasta med kycklingbacon och tomat
Gott, snabblagat och färgsprakande! Kvällens middag är en smarrig pasta med knaperstekt bacon, krispiga haricot verts och en ljuvligt krämig sås på grädde, tomatpuré, vitlök och persilja. De små körsbärstomaterna vänds ner på slutet och lyfter rätten ytterligare. Detta kanske är en blivande barnfavorit?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gnocchi)
150 g haricots verts (bönor)
300 g kycklingbacon
1 msk olja
salt
peppar
1 dl hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2622 KJ / 624 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater61 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt att göra. Gott att äta 🤩
Åsa
2024-06-27Jag tog 140g vanlig bacon och 400g kycklingfilé i strimlor. För att minska på fetthalten tog jag 1 dl vispgrädde och 2 dl mjölk. Det blev jättebra.
Bo arne
2022-12-22Detta var riktigt gott och enkelt. Jag hade endast 200g kycklingbacon så jag stekte med ett paket vanlig bacon vilket blev riktigt gott. Tänk bara på att ha mindre salt. Använde 3 dl matgrädde istället för 2 dl vispgrädde och 1 dl mjölk. Blev lyckat.
Birgitta
2017-08-18