Gröna biffar med tzatziki och råstekta haricots verts

7
2 Klimatsmart
Gröna biffar med tzatziki och råstekta haricots verts

Gröna biffar gjorda på kikärtsmjöl står på kvällens meny. Ät dem med en krämig tzatziki och råstekta och krispiga haricots verts, som du kan smaksätta med lite vitlök för en bättre smakupplevelse. Servera biffarna och bönorna med fluffigt ris och middagen är redo att ätas.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018

Gröna biffar med tzatziki och råstekta haricots verts

Ingredienser

4 portioner

Biffar

2 dl
kikärtsmjöl
3
ägg
1 dl
riven ost
1 tsk
salt
2 krm
peppar
2
förp stekris, röd- och brysselkål (à 250 g)
1 tsk
olja
4
port ris

Tzatziki

1
gurka
2 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta

Bönor

150 g
haricots verts
1/2 msk
olja
ev 1
vitlöksklyfta

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj lämpligt mjölkfritt ostalternativ. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Martin

8/21/2018

Fy fan vad äckliga torra biffar! Andra gången vi får dessa i vegokassen. Usch!

Karin

8/19/2018

Oätliga!

Näringsvärde per portion

Energi 2342 KJ / 559 kCal
Fett 16 g
Salt 2.08 g
Kolhydrater 71 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept