Gröna biffar med tzatziki och råstekta haricots verts
Gröna biffar gjorda på kikärtsmjöl står på kvällens meny. Ät dem med en krämig tzatziki och råstekta och krispiga haricots verts, som du kan smaksätta med lite vitlök för en bättre smakupplevelse. Servera biffarna och bönorna med fluffigt ris och middagen är redo att ätas.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018
Ingredienser
4 portioner
Biffar
2 dl kikärtsmjöl
3 ägg
1 dl riven ost
1 tsk salt
2 krm peppar
2 förp stekris, röd- och brysselkål (à 250 g)
1 tsk olja
4 port ris
Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Bönor
150 g haricots verts (bönor)
1/2 msk olja
ev 1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2342 KJ / 559 kCal
Fett16 g
Salt2.08 g
Kolhydrater71 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fy fan vad äckliga torra biffar! Andra gången vi får dessa i vegokassen. Usch!
Martin
2018-08-21Oätliga!
Karin
2018-08-19