Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Örtstekta köttbullar med tomatsås

Här har vi en enkel och delikat pastarätt med örtstekta köttbullar som blandas i en krämig tomatsås gjord på mascarpone. Pastan kokas enligt rekommendation och medan den tillreds har du gott om tid att förbereda salladen. Servera sedan pastan med köttbullarna och tomatsåsen toppad med sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Lägg haricots verts i kokande vatten och låt koka ca 4 minuter. Kyl ner i kallt vatten och låt dem rinna av. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Blanda den med spenaten och haricots verts. Salta och peppra och ringla över olja och vinäger.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Köttbullar: Bryn köttbullarna i örter och smör i en stekpanna. Häll över pastasåsen och låt sjuda några minuter.
  4. Servera köttbullarna med pastan och salladen.

För alla:

Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Strö gärna rostade pumpakärnor över salladen för knaprighet och extra smak.

Ingredienser

Portioner: 2
Sallad
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • 1 gul paprika
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
  • salt och peppar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 port fusilloni pasta
Köttbullar
  • 300 g färska köttbullar
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 msk smör
  • 420 g pastasås mascarpone och rucola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3329 kJ / 789 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer