Frasig köttfärspaj på filodeg med grekisk sallad
Köttfärspaj är ett trevligt middagsalternativ, som både kan serveras i enportionsformar och i stor pajform. Det krispiga pajskalet av filodeg fylls med köttfärs, bladspenat och fetaost. Servera med en härlig grekisk sallad och en klick ajvar relish.
Ingredienser
4 portioner
250 g bladspenat
1 rödlök
500 g blandfärs
1 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
2 krm peppar
8 ark filodeg
150 g fetaost
3 ägg
2 dl mjölk
olja till pensling
ajvar relish till servering
Grekisk sallad
200 g körsbärstomater
1/2 gurka
1 dl svarta oliver
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk oregano
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2068 KJ / 494 kCal
Fett28.8 g
Kolhydrater17.6 g
Protein41.5 g
Kommentarer
Varva filodegen med cayennepeppar. Ett tips
Rickard
2022-01-21Supersmaskigt - vi gjorde enligt recept men med mer av kryddorna.
Elisabeth
2020-11-27Otroligt gott! Jag gjorde på rådjursfärs, hade i en skvätt kantarellfond och en skvätt viltfond samt en vitlöksklyfta och chili flakes. En riktig vinnare!
Carola
2020-10-06