Frasig köttfärspaj på filodeg med grekisk sallad

33
4
Frasig köttfärspaj på filodeg med grekisk sallad

Köttfärspaj är ett trevligt middagsalternativ, som både kan serveras i enportionsformar och i stor pajform. Det krispiga pajskalet av filodeg fylls med köttfärs, bladspenat och fetaost. Servera med en härlig grekisk sallad och en klick ajvar relish.

Frasig köttfärspaj på filodeg med grekisk sallad

Ingredienser

4 portioner
250 g bladspenat
1 rödlök
500 g blandfärs
1 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
2 krm peppar
8 ark filodeg
150 g fetaost
3 ägg
2 dl mjölk
olja till pensling
ajvar relish till servering

Grekisk sallad

200 g körsbärstomater
1/2 gurka
1 dl svarta oliver
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk oregano
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt filodeg med glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost och laktosfri mjölk.

Gör så här

Tips

Ta gärna lite mindre fetaost i pajen och smula resten över salladen. Täck pajen med lite folie mot slutet av gräddningen om filodegen börjar bränna.
Barnknepet: fräs spenaten för sig och servera separat tillsammans med fetaosten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Rickard

2022-01-21

Varva filodegen med cayennepeppar. Ett tips

Elisabeth

2020-11-27

Supersmaskigt - vi gjorde enligt recept men med mer av kryddorna.

Carola

2020-10-06

Otroligt gott! Jag gjorde på rådjursfärs, hade i en skvätt kantarellfond och en skvätt viltfond samt en vitlöksklyfta och chili flakes. En riktig vinnare!

Näringsvärde per portion

Energi 2068 KJ / 494 kCal
Fett 28.8 g
Kolhydrater 17.6 g
Protein 41.5 g
Läs mer om näringsvärden