Krämig pasta med kalkon och oregano

Pasta är både snabbt och gott, men framförallt en tacksam vardagsrätt som kan innehålla lite vad som helst - som till exempel rökt skivad kalkon, ett pålägg många redan har i kylen. Tillsammans med lite matlagningsgrädde, oregano och rödlök har du fixat en god middagsfavorit.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2022

Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta (gärna tagliatelle)
250 g broccoli
1 rödlök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
1 kycklingbuljongtärning
1/2 förp färsk oregano (à 20 g)
240 g rökt skivad kalkon
salt
peppar
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2136 KJ / 511 kCal
Fett16 g
Salt4 g
Kolhydrater61 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
14 st😂😂😂 Mia, vilken världsförbättrare du är! Tack för de insiktsfulla orden- hoppas du får vila nu😉. Bra recept på det hela!
Per christian
meningen med hela det här och de flesta andra recept på större företags hemsidor ÄR generellt ganska snålt kryddade JUST FÖR ATT ALLA SKA KUNNA ÄTA DET, även väldigt små barn, och äldre människor, eller människor med känsliga magar osv. Dvs MAN FÅR TÄNKA LITE SJÄLV, SMAKAR NI INTE AV PÅ MATEN NI LAGAR INNAN NI SERVERAR DEN? Tänk lite längre än näsan räcker Personligen, och jag är ganska säker på att många håller med mig här - ATT MAN SMAKAR AV PÅ SIN MAT OCH TILLSÄTTER ALLTID MER ELLER MINDRE KRYDDA OAVSETT VAD RECEPTEN SÄGER! Enkelriktade, tråkiga, lata, tröga jäkla människor. Upphör aldrig att bli förvånad …. Och att lämna sånna här negativa kommentarer sprider bara negativ energi bland alla som kommer in här för inspiration och motivation! Konstruktiv kritik I ALL ÄRA! Men det mesta ”konstruktiva kritiken” jag läser här från folk, (ORÄKNELIGA GÅNGER T.O.M. jag skäms över att vara människa när jag ser allas skitsnack här!) är rent och skärt GNÄLL och GNÄLL och ännu mer gnäll! Väx upp och/eller börja bete er därefter!
Mia
Tyckte om det! Enkel vardagsmat. La till lite pesto o soltorkade tomater jag hade hemma
Louise
Väldigt tråkigt recept och det smakade inte bra alls med rödlöken skivad i. Antar att det skulle smaka bättre med gul lök, men inget vi lagar igen.
Katia
Men vad är det här? Det här är ju inte samma recept som innan när det var basilika i. Ganska säker på att det tex inte var majsstärkelse i heller och såklart inte oregano utan basilika. Ska ni ändra receptet så kan ni väl behålla det gamla och skapa isåfall en ny. Nu blev det ngt helt annat och enligt mig inte på långa vägar lika gott.
Maria
Var riktigt tråkig tyvärr, smakade mest oregano. Har gjort många egna mycket bättre "hopkop" av sådant som finns i kylen.
Suzette
God i sin helhet men kalkonen var smaklös.
Sophie
Var är basilikan? Det står basilika i receptnamnet men timjan i ingredienserna!!
Maria
Hej Maria! Vi ber om ursäkt för att det blivit fel här, men vi har nu ändrat till oregano som det ska vara. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Har det blivit lite fel i receptet tro? Var kommer basilikan in? :)
Linda
Enkelt, prisvärt och jättegott! Dessutom gick blixtsnabbt att laga maten.
Carl