UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Krämig pasta med fetaost och ruccola

Vi kan ju aldrig ha en matvecka utan en pastarätt! Så här kommer en med sås gjord på en fetaost- och soltorkad tomatbaserad crème fraiche. I denna vänds sojabönor och smulad fetaost ned. Den peppriga ruccolan tillför båda färg och smak till rätten!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek sojabönorna varma i oljan i en stekpanna. Rör ner crème fraichen och mjölken och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera såsen med pasta, smulad fetaost och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, mjölk och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Krydda såsen med oregano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti (gärna fullkorn)
  • 250 g sojabönor
  • 2 dl crème fraiche fetaost och soltorkad tomat
  • 150 g fetaost
  • 65 g ruccola
Att ha hemma
  • 1 tsk olja
  • 1/2 dl mjölk
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2153 kJ / 515 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept