Krämig pasta med fetaost och ruccola
Vi kan ju aldrig ha en matvecka utan en pastarätt! Så här kommer en med krämig sås gjord på en fetaost- och soltorkad tomatbaserad crème fraiche. I denna vänds sojabönor och smulad fetaost ned. Den peppriga rucolan tillför båda färg och smak till rätten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port linguine eller spaghetti (gärna fullkorn)
250 g sojabönor
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
2 dl lätt crème fraiche fetaost och soltorkad tomat
1/2 dl mjölk
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar
150 g fetaost
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2153 KJ / 515 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Instead of soybeans I recommend soltorkade tomater and fresh tomatoes.
Sabine
2024-07-08Det var bra smak i det hela. Hade i guornfile istället för sojabönor då jag inte gillar det. Det blev super, dock väldigt lite mat om man följer receptet mått
Hanna
2020-08-15Gott och enkelt Men alldeles för små portioner
Per
2020-04-07