Krämig pasta med fetaost och ruccola

15
4 Klimatsmart
Krämig pasta med fetaost och ruccola

Vi kan ju aldrig ha en matvecka utan en pastarätt! Så här kommer en med sås gjord på en fetaost- och soltorkad tomatbaserad crème fraiche. I denna vänds sojabönor och smulad fetaost ned. Den peppriga ruccolan tillför båda färg och smak till rätten!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Krämig pasta med fetaost och ruccola

Ingredienser

4 portioner
4
port spaghetti (gärna fullkorn)
250 g
sojabönor
2 dl
crème fraiche fetaost och soltorkad tomat
150 g
fetaost
65 g
rucola

Att ha hemma

1 tsk
olja
1/2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, mjölk och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Krydda såsen med oregano.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Hanna

2020-08-15

Det var bra smak i det hela. Hade i guornfile istället för sojabönor då jag inte gillar det. Det blev super, dock väldigt lite mat om man följer receptet mått

Per

2020-04-07

Gott och enkelt Men alldeles för små portioner

Christina

2020-04-01

Jättegott ihop med fetaosten! Lite för lite mat bara.

Näringsvärde per portion

Energi 2153 KJ / 515 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept