En väldigt grön pasta
Grönt är skönt, vilket den här vegetariska pastarätten är ett levande bevis på. Prova en spännande smakbrytning mellan grön chili, sojabönor, kapris och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 paket frysta sojabönor (à 250 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 grön chilifrukt
3 msk pinjenötter
1 kruka färsk basilika
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
2 1/2 krm salt
2 krm peppar
250 g spaghetti
3 mogna avokador
3/4 dl kapris
flingsalt
hyvlad parmesan till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2640 KJ / 631 kCal
Fett36 g
Salt1.06 g
Kolhydrater52 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog ingen kapris, borde förbjudas.
Tom
2024-09-22God med hetta.
Tom
2024-09-22Supergott, och känns nyttigt! Använde pumpakärnor istället för pinjenötter och haricot verts istället för sojabönor. Efter att ha läst kommentarerna fick det räcka med bara en gnutta citron.
Sara
2024-05-19