En väldigt grön pasta
Grönt är skönt, vilket den här vegetariska pastarätten är ett levande bevis på. Prova en spännande smakbrytning mellan grön chili, sojabönor, kapris och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 paket frysta sojabönor (à 250 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 grön chilifrukt
3 msk pinjenötter
1 kruka färsk basilika
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
2 1/2 krm salt
2 krm peppar
250 g spaghetti
3 mogna avokador
3/4 dl kapris
flingsalt
hyvlad parmesan till servering
För alla
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut osten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Tillsätt färsk bladspenat eller ruccola för en ännu grönare pasta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2640 KJ / 631 kCal
Fett36 g
Salt1.06 g
Kolhydrater52 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, och känns nyttigt! Använde pumpakärnor istället för pinjenötter och haricot verts istället för sojabönor. Efter att ha läst kommentarerna fick det räcka med bara en gnutta citron.
Sara
2024-05-19Sååå gott, och mättande
Beatrice
2023-08-21Funkade bra med persilja istället för basilika och pumpakärnor istället för pinjenötter.
Nina
2022-10-21