En väldigt grön pasta
Grönt är skönt, vilket den här vegetariska pastarätten är ett levande bevis på. Prova en spännande smakbrytning mellan grön chili, sojabönor, kapris och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 paket frysta sojabönor (à 250 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 grön chilifrukt
3 msk pinjenötter
1 kruka färsk basilika
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
2 1/2 krm salt
2 krm peppar
250 g spaghetti
3 mogna avokador
3/4 dl kapris
flingsalt
hyvlad parmesan till servering
För alla
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut osten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Tillsätt färsk bladspenat eller ruccola för en ännu grönare pasta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2640 KJ / 631 kCal
Fett36 g
Salt1.06 g
Kolhydrater52 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sååå gott, och mättande
Beatrice
2023-08-21Funkade bra med persilja istället för basilika och pumpakärnor istället för pinjenötter.
Nina
2022-10-21Ovant för oss, men smakade bra! Lite mindre citron, kanske. Drog med lite kapris i mixern, då jag inte gillar stora bitar av det.
Åsa
2021-09-05