Krämig pasta med bresaola

5
0
Krämig pasta med bresaola

En god pastarätt fungerar alltid! Här får härlig bresaola sällskap av bönor och en krämig pastasås gjord på vatten (eller mjölk) och créme fraiche. Pastan blandas med såsen innan servering och serveras tillsammans med tomater och ruccola. Gott och enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2019

Krämig pasta med bresaola

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna spirali)
150 g
haricots verts (bönor)
3
tomater
2 dl
crème fraiche med soltorkad tomat/feta
1/2 dl
mjölk eller pastavatten
140 g
bresaola
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölkdryck eller välj pastavatten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt eller välj pastavatten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av såsen med lite timjan eller basilika.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1957 KJ / 470 kCal
Fett 15 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 56 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept