Krämig pasta caprese

Tänk dig pasta, tomat, mozarella, grädde, färskost med örter, parmesanost och färsk basilika. Tänk dig alla dessa ingredienser i en ugnsform som riktigt får götta ihop sig till en härlig pastagratäng à la caprese. Middagen är serverad och den är kräääämig!

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1771 KJ / 424 kCal
Fett17 g
Salt3.8 g
Kolhydrater51 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Istället för att öka mängden grädde/CF blir smaken mer framträdande om ni blandar i pastavatten! Lika krämigt, mer smak och inte en kaloribomb! Absolut mer färskost (pröva med ett helt paket Arlas färskost och egna örtkryddor/vitlök, smaka av kryddningen innan ni häller allt i formen. Jag tog pecorino istf parmiggiano som har mer smak! Och ta upp pastan ur kokvattnet 2 min tidigare än rekommenderad tid på paketet! Blir pastan färdig innan såsen - skölj med kallt vatten så den inte står och efterkoker… Ni kan även byta cocktail tomaterna (på vintern) mot inlagda tomater som strimlas ner i såsen! Gratängen blev mkt god och uppskattad av barn och barnbarn☺️
Charlotte
2025-08-11Helt ok. Men följde fleras råd o hade helt paket färskost (naturell), 2,5 dl grädde o då blev den god. Kryddade m vitlök o chiliflakes o basilika ordentligt. Vitlöksbrödet tyckte hela fam. kändes onödigt.
Angelica
2025-08-06Ingen favorit, inte superfortjust i så mycket ost. Och barnen gillar inte varma tomater. Så blev ingen rätt vi längtar efter igen. Men gick att äta.
Katrine
2025-05-28