Krämig pasta caprese

Betyg 4 av 5.66 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Krämig pasta caprese

Tänk dig pasta, tomat, mozarella, grädde, färskost med örter, parmesanost och färsk basilika. Tänk dig alla dessa ingredienser i en ugnsform som riktigt får götta ihop sig till en härlig pastagratäng à la caprese. Middagen är serverad och den är kräääämig!

Krämig pasta caprese

Ingredienser

5-6 portioner
280 g farfalle pasta
1/2 msk olja
175 g färskost med franska örter
1 dl grädde
40 g riven parmesan
200 g halverade körsbärstomater
1 kruka basilika
50 g riven mozzarella

Till servering

vitlöksbröd
sallad

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

20 st
  • Lättlagat och gav mycket mat, 5-6 portioner men då gjorde vi som de flesta rekommenderat och tog hela paketen färskost + hela paketen grädde och kryddade på med ordentligt peppar, salt och chiliflakes. Använde också hela mozzarellan, kändes onödigt att slänga något, så lite åkte i röran, resten på. Dessutom gjorde jag ett crisp ovanpå i förväg och stekte då upp en riven vitlök med gott om panko och gott om hackad persilja i en panna med lite olivolja tills det blev gyllene och täckte sen gratängen med det kalla crispet innan formen skickades in i ugnen. Mumsigt med den extra dimensionen och vitlökssmaken. Bröd till behövdes egentligen inte för oss utan sallad var alldeles lagom.

    Yasmin

  • Istället för att öka mängden grädde/CF blir smaken mer framträdande om ni blandar i pastavatten! Lika krämigt, mer smak och inte en kaloribomb! Absolut mer färskost (pröva med ett helt paket Arlas färskost och egna örtkryddor/vitlök, smaka av kryddningen innan ni häller allt i formen. Jag tog pecorino istf parmiggiano som har mer smak! Och ta upp pastan ur kokvattnet 2 min tidigare än rekommenderad tid på paketet! Blir pastan färdig innan såsen - skölj med kallt vatten så den inte står och efterkoker… Ni kan även byta cocktail tomaterna (på vintern) mot inlagda tomater som strimlas ner i såsen! Gratängen blev mkt god och uppskattad av barn och barnbarn☺️

    Charlotte

  • Helt ok. Men följde fleras råd o hade helt paket färskost (naturell), 2,5 dl grädde o då blev den god. Kryddade m vitlök o chiliflakes o basilika ordentligt. Vitlöksbrödet tyckte hela fam. kändes onödigt.

    Angelica

  • Ingen favorit, inte superfortjust i så mycket ost. Och barnen gillar inte varma tomater. Så blev ingen rätt vi längtar efter igen. Men gick att äta.

    Katrine

  • Jättegott. Kanske lite förbjudet, men hade i stekt strimlad bacon. Gjorde hela rätten

    Ann-charlotte

  • Jag följde andras rekommendationer att köra dubbelt med grädde och en hel ask färskost. Jag sparade en del pastavatten som jag blandade i vid steg fem tills jag var nöjd med krämigheten. Riktigt gott måste jag säga, blir garanterat mer av detta, min dotter grät när det tog slut.

    Simon

  • Saltade för lite då jag trodde parmesanen skulle smaka mer (mitt fel & inte receptet såklart). Både dottern & jag saknade starkare touch av vitlök. Nästa gång ska jag också ha i mer grädde. Skulle ha följt Jills råd här i tråden! Men, en god, fräsch & somrig pastagratäng som inte blev sådär tung som gratänger kan bli!

    Cecilia

  • Väldigt snäll i smaken fast jag tryckte på med både vitlök, parmesan, salt och peppar. Tog en hel 200 gr färskost och 1 dl mer grädde än receptet, hällde på en halv burk creme fraiche som fanns i kylen. Det räckte för att göra det tillräckligt krämigt. Funkar säkert kanon att göra på pastarester. Saknade något att tugga på, kanske vitlöksfräst broccoli? Tror på att använda naturell färskost och sedan smaksätta den själv. Den smaksatta blir lätt lite unken smaken tycker jag.

    Jill

  • Sen va supergod, kommer absolut att göra igen!

    Agneta

  • Jättegott, med bröd till vart det perfekt för 4st.

    Jonas

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1771 KJ / 424 kCal
Fett17 g
Salt3.8 g
Kolhydrater51 g
Protein15 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödbetssoppa med pepparrotskräm
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpasoppa med ingefära och chili
    Betyg 4.4 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svampsoppa med svampbruschetta
    Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ramen med räkor och färskost
    Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Spaghetti carbonara med färskost
    Betyg 3.8 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad