Krämig pärlcouscous med rostad fänkål och oliver
Idag serveras pärlcouscous, som blir krämig tack vare crème fraiche och smakrik ihop med grillad paprika och prästost. Till det serveras fänkål som rostas i ugn med rödlök, vitlök och oliver. Detta toppas med persilja och mandel, sedan låter vi maten tysta mun!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2022
Ingredienser
4 portioner
Rostad fänkål
2 fänkål
2 rödlökar
2 msk olivolja
salt
peppar
3 vitlöksklyftor
1 förp oliver med pimiento (à 240 g)
Krämig couscous
4 dl pärlcouscous
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 förp grillad paprika (à 290 g)
2 dl crème fraiche
1 dl riven prästost
1/2 citron
1/2 förp persilja (à 20 g)
1/2 dl rostade mandelspån
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3082 KJ / 736 kCal
Fett37 g
Salt5 g
Kolhydrater74 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra recept men 10 min i ugnen är ju helt fel! Fänkål behöver kokas i minst 15 min och därefter läggas tillsammans med löken (som också behöver längre tid på sig att bli mjuk) i formen och in i ugnen.
Alf
2023-04-08jättegott och ganska intressant recept, enkel att laga och förbereda. jag gjorde utan oliver eftersom jag kunde inte tänka mig att de skulle passa till resten, men ska nog testa det någon gång
Victoria
2022-11-15Märklig rätt, speciellt med risottoris till istället för couscous som inte kom med matkassen
Matilda
2022-09-08