Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chorizo med grillad fänkål, dijondressing, silverlök och rostad mandel

Sallad på grillad fänkål är ett smakrikt tillbehör till färsk chorizo eller andra heta korvar. Gärna med nykokt färskpotatis – den lättlagade dressingen med dijonsenap passar perfekt till den också.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, dela och skär ut rotstocken ur fänkålen. Skär fänkålen i 2 cm tjocka klyftor och vänd klyftorna i olivoljan, salt och svartpeppar. Skala och skär löken i fina klyftor.
  2. Dijondressing: Blanda dijonsenap med olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Skär salladen i grova bitar. Rosta mandeln i en torr het stekpanna.
  3. Grilla fänkålen ca 2 minuter på varje sida. Ta den från grillen och lägg i en skål. Vänd klyftorna med dressingen, löken och salladen. Toppa med rostad mandel.
  4. Servera fänkålssalladen med grillad chorizo och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 silverlök eller rödlök
  • 1 romansalladshuvud
  • 1 dl mandelspån
Dijondressing
  • 2 1/2 msk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
Till servering
  • färsk chorizo
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3447 kJ / 824 kCal