Chorizo med grillad fänkål, dijondressing, silverlök och rostad mandel
![Chorizo med grillad fänkål, dijondressing, silverlök och rostad mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63747/cf_259/chorizo_med_grillad_fankal__dijondressing__silverlok_och_rostad_mandel.jpg)
Sallad på grillad fänkål är ett smakrikt tillbehör till färsk chorizo eller andra heta korvar. Gärna med nykokt färskpotatis – den lättlagade dressingen med dijonsenap passar perfekt till den också.
![Chorizo med grillad fänkål, dijondressing, silverlök och rostad mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63747/cf_259/chorizo_med_grillad_fankal__dijondressing__silverlok_och_rostad_mandel.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 fänkål
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
1 silverlök eller rödlök
1 romansalladshuvud
1 dl mandelspån
Dijondressing
2 1/2 msk dijonsenap
1 dl olivolja
Till servering
färsk chorizo
bröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3447 KJ / 824 kCal
Fett63.9 g
Kolhydrater33.8 g
Protein25.9 g
Kommentarer