Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Parmesangratinerad fänkål

Parmesangratinerad fänkål är en grönsaksrätt med få ingredienser men fantastisk smak. Den anisdoftande fänkålen matchas med smakrik parmesan och söta mandelspån. En vegetarisk rätt med mycket karaktär som står bra för sig själv men också passar som tillbehör till fisk och kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa fänkålen och skär den i klyftor. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  3. Koka fänkålen i saltat vatten med citronsaften ca 5 minuter. Lyft upp och låt den rinna av.
  4. Lägg fänkålen i en ugnssäker form och ringla över olivoljan. Strö på citronskalet, salta och peppra. Strö över mandel och parmesan. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.

För alla

Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesanost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Passar som tillbehör till kyckling, fisk eller kött!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fänkål
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 50 g mandelspån
  • 1 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 886 kJ / 212 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer