Parmesangratinerad fänkål

Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
6
Parmesangratinerad fänkål

Parmesangratinerad fänkål är en grönsaksrätt med få ingredienser men fantastisk smak. Den anisdoftande fänkålen matchas med smakrik parmesan och söta mandelspån. En vego rätt med mycket karaktär som står bra för sig själv men också passar som tillbehör till fisk och kött.

Parmesangratinerad fänkål

Ingredienser

4 portioner
2 fänkål
1 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
50 g mandelspån
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Satte formen för högt i ugnen så lite av mandeln blev bränd. Hade lagt den ovanpå parmesan. Men det blev ändå jättegott!

Kerstin

2022-09-13

Vill göra er uppmärksamma på att en del parmesan innehåller ägg. Det innehåller ett konserveringsmedel som heter lysozym vilket kommer från ägg. Kontrollera noga innan inköp om du är allergisk mot ägg. Äkta parmesan innehåller inte lysozym!

Carin

2022-05-15

Jättegott med citronsaften och strimlorna!

Gisela beate

2022-05-08

Näringsvärde per portion

Energi886 KJ / 212 kCal
Fett16.5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater4.7 g
Protein9.6 g

Testa liknande recept

Varmrökt lax med mandel- och citronströssel
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Sallad med grillad fänkål och apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad fänkål
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig pärlcouscous med rostad fänkål och oliver
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtig mandeltorsk med grönsakscouscous
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga