Parmesangratinerad fänkål
Parmesangratinerad fänkål är en grönsaksrätt med få ingredienser men fantastisk smak. Den anisdoftande fänkålen matchas med smakrik parmesan och söta mandelspån. En vego rätt med mycket karaktär som står bra för sig själv men också passar som tillbehör till fisk och kött.
Ingredienser
4 portioner
2 fänkål
1 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
50 g mandelspån
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi886 KJ / 212 kCal
Fett16.5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater4.7 g
Protein9.6 g
Kommentarer
Satte formen för högt i ugnen så lite av mandeln blev bränd. Hade lagt den ovanpå parmesan. Men det blev ändå jättegott!
Kerstin
2022-09-13Vill göra er uppmärksamma på att en del parmesan innehåller ägg. Det innehåller ett konserveringsmedel som heter lysozym vilket kommer från ägg. Kontrollera noga innan inköp om du är allergisk mot ägg. Äkta parmesan innehåller inte lysozym!
Carin
2022-05-15Jättegott med citronsaften och strimlorna!
Gisela beate
2022-05-08