Fettuccine med basilika och citron
Bara lukten av basilika får oss att älska denna rätt! Det gör det heller inte sämre av att denna fettuccinerätt innehåller marinerade kronärtskockor, sojabönor och krämig smetana. För en nötig smak och tuggmotstånd strös solroskärnor över rätten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019
Ingredienser
4 portioner
290 g marinerade kronärtskockor
1 rödlök
1 kruka basilika
250 g sojabönor
500 g färsk fettuccine
1/2 msk olja
2 dl smetana
1 dl mjölk
1 citron
salt
peppar
1 dl solrosfrön
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Rosta solrosfröna i en stekpanna med lite olivolja och flingsalt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3037 KJ / 726 kCal
Fett51 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mums!
Peter
2020-06-09Snälla ICA - hur tänkte ni här? Botten! Bortkastade ingredienser!
Anders
2019-10-11