Fettuccine med basilika och citron

7
2 Klimatsmart
Fettuccine med basilika och citron

Bara lukten av basilika får oss att älska denna rätt! Det gör det heller inte sämre av att denna fettuccinerätt innehåller marinerade kronärtskockor, sojabönor och krämig smetana. För en nötig smak och tuggmotstånd strös solroskärnor över rätten!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019

Fettuccine med basilika och citron

Ingredienser

4 portioner
290 g
marinerade kronärtskockor
1
rödlök
1
kruka basilika
250 g
sojabönor
500 g
färsk fettuccine
1/2 msk
olja
2 dl
smetana
1 dl
mjölk
1
citron
-
salt
-
peppar
1 dl
solrosfrön

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Rosta solrosfröna i en stekpanna med lite olivolja och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Peter

2020-06-09

Mums!

Anders

2019-10-11

Snälla ICA - hur tänkte ni här? Botten! Bortkastade ingredienser!

Näringsvärde per portion

Energi 3037 KJ / 726 kCal
Fett 51 g
Salt 1 g
Kolhydrater 42 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept