Timjandoftande kronärtskockssoppa
Fräs lök, vitlök, timjan och potatis. Rör ner bitar av kronärtskocka på burk och mixa med grädde till en sagolikt smakfull och krämig soppa. Kronärtskockssoppan passar perfekt att bjuda på kyliga dagar, varför inte hälla den på termos och ta med på utflykten?
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 potatisar
1 burk kronärtskockshjärtan (ca 390 g)
1/2 dl skalade rostade hasselnötter
1 msk smör
1/2 tsk torkad timjan
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
Till servering
ev färsk timjan
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl bröd.
Energi2031 KJ / 485 kCal
Fett25 g
Salt2.14 g
Kolhydrater51 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lika gott tredje gången.
Svante
2022-07-27Helt ärligt smakade inte soppan speciellt mycket. Behöver ordentligt med kryddning (mkt MKT mer än receptet) samt mer kronärtskocka. Kanske en skvätt citron.
Anna
2021-09-17Den godaste soppan jag ätit i hela mitt liv & det ska tilläggas att jag älskar soppor och har ätit såååå många!!
Åsa
2020-10-15Tack Åsa! Bättre betyg kan man ju inte få <3 Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-16