Krämig paprikakyckling med potatisgnocchi

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
1
Krämig paprikakyckling med potatisgnocchi

En väldigt snabblagad och smakrik paprikakyckling som serveras med lena gnocchis och en smakrik sås gjord på röd paprikapesto och grädde. Pricken över i:et är bladspenaten som både är nyttig och vacker. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Krämig paprikakyckling med potatisgnocchi

Ingredienser

2 portioner
300 g  strimlad kycklingfilé
1 tsk  olja
salt och peppar
1/2 dl  vispgrädde
1 dl  paprikapesto
1   röd paprika
2   port potatisgnocchi
65 g  spenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Blandade grön pesto med Ajvar relish, istället för paprikapesto. Mycket havremjölk istället för grädde, samt ljus maizena redning, ger en god sås. Doppa potatisgnocci i kokande vatten i 30 sek, låt rinna av, och stek försiktigt försiktigt gyllenbruna. Går fort att tillaga om man har bråttom.

Theodoros

2024-08-29

Näringsvärde per portion

Energi3396 KJ / 806 kCal
Fett32.2 g
Salt3.01 g
Kolhydrater78.1 g
Protein48.8 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingpasta med paprikakräm och zucchini
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Prosciuttolindad kycklingfilé med krämig gnocchi
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med krämig gnocchi och broccoli
Betyg 2.3 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglårfilé med ost och potatisgnocchi
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krämig kycklinggryta med apelsin
Betyg 4.1 av 5.
174 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med krämig gnocchi
Betyg 3.3 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga