Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Krämig paprikakyckling med potatisgnocchi

En väldigt snabblagad och smakrik paprikakyckling som serveras med lena gnocchis och en smakrik sås gjord på röd paprikapesto och grädde. Pricken över i:et är bladspenaten som både är nyttig och vacker. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till gnocchin.
  2. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  3. Sänk värmen och tillsätt grädde och pesto. Koka upp.
  4. Dela kärna ur och strimla paprikan.
  5. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera gnocchin med spenat, paprika och kycklinggryta.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Gnocchin kan innehålla spår av ägg.

Tips

Stek den kokta gnocchin i lite olivolja tills den blir gyllenbrun och krispig.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl paprikapesto
  • 1 röd paprika
  • 2 port potatisgnocchi
  • 65 g spenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3396 kJ / 806 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer