Krämig paprikakyckling med potatisgnocchi
En väldigt snabblagad och smakrik paprikakyckling som serveras med lena gnocchis och en smakrik sås gjord på röd paprikapesto och grädde. Pricken över i:et är bladspenaten som både är nyttig och vacker. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016
Ingredienser
2 portioner
300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
salt och peppar
1/2 dl vispgrädde
1 dl paprikapesto
1 röd paprika
2 port potatisgnocchi
65 g spenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3396 KJ / 806 kCal
Fett32.2 g
Salt3.01 g
Kolhydrater78.1 g
Protein48.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Blandade grön pesto med Ajvar relish, istället för paprikapesto. Mycket havremjölk istället för grädde, samt ljus maizena redning, ger en god sås. Doppa potatisgnocci i kokande vatten i 30 sek, låt rinna av, och stek försiktigt försiktigt gyllenbruna. Går fort att tillaga om man har bråttom.
Theodoros
2024-08-29