Att smaksätta med apelsin är verkligen en hit, och särskilt i denna kycklinggryta. Tillsammans med rödlöken, sojan, grädden och buljongen kokas kycklingen färdig innan den serveras ihop med ris och stekt broccoli!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
5 2021
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Katarina
12/26/2020Jättegod smak på såsen! Tog lite extra matlagningsgrädde i stället för mjöl och maizena så blev det extra krämigt. Tog franska örter i stället för rosmarin och grön sparris i stället för broccoli, plus en klick honung.
Angelica
10/21/2020Tyckte de vart supergott! Smaken av apelsin kom i eftersmaken och rosmarinen var pricken över i:et! Hade i lite creme fraiche också.
Sandra
10/14/2020Jag tyckte att det blev godare med creme fraich plus grädden istället för mjölk och mer av peppar och salt och jag hade i franska torkade örter på kryddburk vilket lyfte hela rätten