Krämig kycklinggryta med apelsin
Att smaksätta med apelsin är verkligen en hit, och särskilt i denna kycklinggryta. Tillsammans med mjölk, crème fraiche och smulad buljongtärning kokas kycklingen färdig innan den serveras ihop med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
640 g kycklingfilé
2 tsk olja
1 apelsin (saften)
1 dl mjölk
2 dl lätt crème fraiche tomat & basilika
1 kycklingbuljongtärning
100 g spenat
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2365 KJ / 564 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och fräsch smak. Två apelsiner rekommenderas som sagt. Även rivet skal från två apelsiner.
Peter
2024-05-28Gott och enkelt. Blev 4 portioner som beräknat :)
Julia
2024-05-26Följde kommentarerna om två apelsiner inkl saft och skal. Mycket gott!
Maria
2024-05-25