Krämig pancettapasta med getost och paprika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Krämig pancettapasta med getost och paprika

Gillar du smaken av getost, honung och rosmarin så är det här receptet för dig. Pastasåsen får du genom att blanda stekt pancetta och paprika med crème fraiche. Den lyxiga, krämiga och lite söta smaken är en ljuvlig kombination med sältan från pancettan. Servera såsen med tagliolini och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar.
  3. Stek pancetta och paprika i olja i en stekpanna några minuter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, rosmarin och soltorkad tomater. Koka upp och smaka av med peppar.
  4. Servera såsen med pasta och sallad.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port tagliolini pasta
  • 1 röd paprika
  • 160 g pancettaskinka
  • 1 tsk olja
  • 1 1/2 dl crème fraiche (getost, honung & rosmarin)
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 60 g strimlade soltorkade tomater
  • peppar
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3504 kJ / 838 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept