Pizza bianco med kantareller, pancetta och rosmarin
Laga pizza bianco, alltså vit pizza, till middag. Här ett recept med enkel hemgjord pizzadeg och magisk topping: mascarpone, kantareller, pancetta och rosmarin. Okomplicerat och ljuvligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
4 portioner
20 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
2 tsk salt
3 msk olivolja
Topping
200 g kantareller eller champinjoner
250 g mascarpone
ca 16 tunna skivor pancetta
2 kvistar rosmarin
1/2 dl olivolja
flingsalt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4329 KJ / 1034 kCal
Fett64 g
Salt6 g
Kolhydrater91 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Släng på lite gul lök också och när pizzan är klar, riv på lite parmesan 👌🏼
Matilda
2023-08-11Gott! Nästa gång kommer jag att ta mindre mascarpone eller byta ut mot créme fraiche, den blev en liten aning "söt och blöt".
Pernilla
2020-09-04Supergott och förvånadsvärt enkelt! Fluffig botten och smakrik topping. Mäktiga pizzor, räcker gott med en.
Emma
2020-09-01