Pizza bianco med kantareller, pancetta och rosmarin

14
3 Klimatsmart
Pizza bianco med kantareller, pancetta och rosmarin

Laga pizza bianco, alltså vit pizza, till middag. Här ett recept med enkel hemgjord pizzadeg och magisk topping: mascarpone, kantareller, pancetta och rosmarin. Okomplicerat och ljuvligt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Pizza bianco med kantareller, pancetta och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
20 g
färsk jäst
3 dl
ljummet vatten
8 dl
vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
2 tsk
salt
3 msk
olivolja

Topping

200 g
kantareller eller champinjoner
250 g
mascarpone
ca 16
tunna skivor pancetta
2
kvistar rosmarin
1/2 dl
olivolja
-
flingsalt
-
svartpeppar

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt för färskost.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Pernilla

9/4/2020

Gott! Nästa gång kommer jag att ta mindre mascarpone eller byta ut mot créme fraiche, den blev en liten aning "söt och blöt".

Emma

9/1/2020

Supergott och förvånadsvärt enkelt! Fluffig botten och smakrik topping. Mäktiga pizzor, räcker gott med en.

Kristina

8/28/2020

Jättegod, vi gjorde med lufttorkad skinka men kanske blivit ännu bättre om vi lagt på den efter gräddning.

Näringsvärde per portion

Energi 4329 KJ / 1034 kCal
Fett 64 g
Salt 6 g
Kolhydrater 91 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept