Kalkongryta med pancetta
Låt kalkon bli en del av din receptsamling. I denna kalkongryta används kalkonbröstfiléer, och den är barnsligt enkel att göra och smakar ljuvligt. Pancetta, purjolök, soltorkade tomater och grädde gör den smakrik och krämig. Servera tillsammans med ris och du har en mättande gryta som passar hela familjen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller couscous
ca 400 g kalkonbröstfilé
1/2 purjolök (à ca 150 g)
160 g tärnad pancetta
1 msk olja
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 burk soltorkade tomater (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2862 KJ / 684 kCal
Fett22 g
Salt2.73 g
Kolhydrater67 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super enkelt, snabb och gott!
Yvonne
2020-11-29Ganska snabb och enkel maträtt! Gott! Nästa gång tar jag dock kyckling istället. Billigare och ungefär samma smak som kalkon.
Erika
2020-09-01