Kalkongryta med pancetta

10
2
Kalkongryta med pancetta

Låt kalkon bli en del av din receptsamling. I denna kalkongryta används kalkonbröstfiléer, och den är barnsligt enkel att göra och smakar ljuvligt. Pancetta, purjolök, soltorkade tomater och grädde gör den smakrik och krämig. Servera tillsammans med ris och du har en mättande gryta som passar hela familjen!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018

Kalkongryta med pancetta

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller couscous
ca 400 g
kalkonbröstfilé
1/2
purjolök (à ca 150 g)
160 g
tärnad pancetta
1 msk
olja
1 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
burk soltorkade tomater (à 200 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Yvonne

2020-11-29

Super enkelt, snabb och gott!

Erika

2020-09-01

Ganska snabb och enkel maträtt! Gott! Nästa gång tar jag dock kyckling istället. Billigare och ungefär samma smak som kalkon.

Näringsvärde per portion

Energi 2862 KJ / 684 kCal
Fett 22 g
Salt 2.73 g
Kolhydrater 67 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept