Pasta pomodoro med rökt skinka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta pomodoro med rökt skinka

Pomodoro betyder tomat på italienska – pasta pomodoro är alltså en tomatpasta. Mycket tomat i just denna, förutom färska tomater också tomatpesto i som ger mycket smak. Rökt skinka ger en härlig sälta och kokta sockerärtor blir ett krispigt inslag i pastan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla sockerärterna och skinkan. Låt sockerärterna koka med när det återstår ca 2 minuter av pastans koktid.
  3. Skär tomaterna i mindre bitar.
  4. Låt pastan rinna av. Blanda den och sockerärterna med pesto, skinka och tomater och servera.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna tagliatelle
  • 150 g sockerärtor
  • 2 förp rökt skinka (à 120 g)
  • 2 tomater
  • 185 g pesto tomat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2010 kJ / 483 kCal