Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämiga kotletter med zucchini

Krämiga kotletter med zucchini är en aptitretande och tilltalande middagsmåltid som dessutom är mycket snabblagad! Bryn kotletterna i en stekpanna, krydda med salt och peppar, häll över crème fraiche, mjölk, smulad buljongtärning och rosmarin och låt sjuda ca 5 minuter. Servera med nykokt pasta, zucchini och mangoldskott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Tärna zucchinin.
  3. Bryn kotletterna på båda sidor i hälften av oljan. Krydda med salt och peppar. Häll över crème fraiche, mjölk, smulad buljongtärning och rosmarin och låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Stek lök och zucchini i resten av oljan. Salta och peppra.
  5. Servera kotletterna med pasta, zucchini och mangoldskott.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna tagliatelle
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 tsk rosmarin
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2495 kJ / 597 kCal