Äntligen serveras en krämig laxpasta med haricots verts till middag. Den rimmade laxen ger en tydlig karaktär i denna rätt då den tillsammans med citron utgör en stor del av smakerna där grädden sätter guldkant. En krispig och grön touch fås av haricots verts och mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag ska alltså koka pastan igen med grädden och sedan vända ner pastan igen i grädden där den redan är?
Maria
2020-03-06Hej Maria! Tack för din fråga. Receptet var lite otydligt skrivet och vi har nu förtydligat receptet. Man ska hälla av pastan och låta den vara kvar i durkslaget medans man kokar upp grädden och sedan vänder man ner pastan. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-09Underbart gott! Succé varje gång!
Susanne
2020-02-29Hej Ida! Förlåt att vi hade missat det. Men strö över gräslöken så får du en vacker pastarätt. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-06-02