Krämig laxpasta med haricots verts
Äntligen serveras en krämig laxpasta med haricots verts till middag. Den rimmade laxen ger en tydlig karaktär i denna rätt då den tillsammans med citron utgör en stor del av smakerna där grädden sätter guldkant. En krispig och grön touch fås av haricots verts och mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna radiatori)
150 g haricots verts (bönor)
200 g rimmad lax
1 citron
20 g gräslök
1 dl vispgrädde
salt
peppar
1/2 påse mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2634 KJ / 633 kCal
Fett29 g
Salt6.69 g
Kolhydrater57 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Älskar denna pastarätt! Har gjort den flera gånger och den uppskattas av alla som blir bjudna.
Susanne
2023-09-26Älskar denna pastarätt! Har gjort den flera gånger och den uppskattas av alla!
Susanne
2023-09-26Jag ska alltså koka pastan igen med grädden och sedan vända ner pastan igen i grädden där den redan är?
Maria
2020-03-06Hej Maria! Tack för din fråga. Receptet var lite otydligt skrivet och vi har nu förtydligat receptet. Man ska hälla av pastan och låta den vara kvar i durkslaget medans man kokar upp grädden och sedan vänder man ner pastan. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-09