Krämig lax- och ruccolapasta
Avnjut en krämig lax- och spenatpasta, ett lättlagat och hänförande gott vardagsrecept. Den fantastiska såsen får smak av kronärtskockscrème, paprika, persilja och ruccola. Detta blandas sedan med den kokta pastan och serveras med den smakrika kallrökta laxen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna rigatoni)
1 röd paprika
1/2 kruka persilja
300 g kallrökt lax i bit
1 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1 dl kronärtskockscrème
salt
peppar
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 585 kCal
Fett28 g
Salt3.87 g
Kolhydrater54 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer