Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lax i ugn med färdig sås och broccoliris

Lax med alla sina nyttigheter tillagas här i ugn och får god smak av tomat och örter som för tankarna till Provence. Laxen gör du på kort tid och den kommer snabbt att bli en favorit. Ugnslaxen serveras med gröna nyttiga grönsaker som broccoli som blandas med ris till ett broccoliris och spenat, det ger dig en riktig vitaminkick.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela tomaterna i halvor. Skala och riv moroten grovt på ett rivjärn.
  3. Lägg tomater och morötter i botten av en ugnssäker form. Lägg laxbitarna på grönsakerna. Krydda med salt och peppar och häll över såsen. Sätt in formen mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med grönsaksbuljongen.
  5. Skär av buketterna på broccolin. Skala stjälken med en potatisskalare, skär stjälken i skivor. Mixa buketter och stjälk till ett ”ris” i en matberedare.
  6. Vänd ner broccoliris, olivolja och spenat i det kokta riset.
  7. Servera laxen med grönsaksriset.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 morot
  • 4 port lax i bit (à ca 140 g)
  • salt
  • peppar
  • 250 g mild tomat- och örtsås (gärna middagsklart)
  • 4 port ris
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer