Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Salsicciagryta med persilja och vitt vin

Mustig och snabblagad gryträtt som får fina smaker av korvslantar av salsiccia, lök, tomat, timjan, vin och hackad persilja. Till den smakrika korvgrytan serverar du nykokt ris. Lättlagat, gott och klart på cirka 30 minuter!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök och morötter, hacka löken, slanta morötterna och korven.
  3. Fräs lök och morötter i oljan i en stekpanna. Tillsätt korven och fräs lite till. Blanda ner vin och timjan och låt koka någon minut.
  4. Tillsätt buljong och tomater. Låt koka ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka ytterligare ca 5 minuter.
  5. Hacka persiljan och vänd ner.
  6. Servera salsicciagrytan med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salsiccian och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 480 g salsicciakorv
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 tsk timjan
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2607 kJ / 624 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer