Salsicciagryta med persilja och vitt vin

18
0
Salsicciagryta med persilja och vitt vin

Mustig och snabblagad gryträtt som får fina smaker av korvslantar av salsiccia, lök, tomat, timjan, vin och hackad persilja. Till den smakrika korvgrytan serverar du nykokt ris. Lättlagat, gott och klart på cirka 30 minuter!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Salsicciagryta med persilja och vitt vin

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
2 morötter
480 g salsicciakorv
1 msk olja
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 tsk timjan
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 g körsbärstomater på burk
1/2 msk majsstärkelse
1/2 kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salsiccian och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2607 KJ / 624 kCal
Fett 26.1 g
Kolhydrater 59.7 g
Protein 32.7 g
Läs mer om näringsvärden