Krämig kycklingpasta
Snabbt, enkelt och gott – ett recept att spara för jäktiga dagar! Ärtorna kokas tillsammans med pastan, varför krångla till det? Vitlök och crème fraiche kryddad med örter ger både ett krämigt och gott resultat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna tricolore)
150 g haricots verts (bönor)
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
1 tsk olivolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl lätt crème fraiche franska örter
1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2041 KJ / 487 kCal
Fett14.6 g
Salt2.68 g
Kolhydrater47.8 g
Protein38.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och gott
Anna
2020-07-15Enkelt och MKT gott. Vi stekte lite lök tillsammans med kycklingen.
Ulrika
2014-01-19Snabbt, gott, enkelt.
Sofia
2013-11-14