Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig kycklingpasta

Snabbt, enkelt och gott – ett recept att spara för jäktiga dagar! Ärtorna kokas tillsammans med pastan, varför krångla till det? Vitlök och crème fraiche kryddad med örter ger både ett krämigt och gott resultat.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i haricotsverts när det återstår ca 4 minuter av pastans koktid.
  2. Stek kycklingen i olivoljan. Salta och peppra. Pressa i vitlöken mot slutet och vänd runt. Häll i crème fraichen och mjölken och låt puttra några minuter.
  3. Blanda pastan med kycklingen och såsen i kastrullen. Servera genast.

 

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad dryck. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt med valfria örter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna tricolore)
  • 150 g haricots verts
  • ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl lätt crème fraiche franska örter
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2041 kJ / 487 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept