UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Krämig kycklinggryta med ris

Sugen på en krämig kycklinggryta? Vilken tur, för det är precis det som serveras ikväll! Förutom kyckling och matlagningsgrädde så består denna gryta även av rödlök och körsbärstomater, som får koka i såsen som är smaksatt med både chilisås och timjan. Smaklig spis önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skär löken i stora klyftor.
  3. Stek lök och kyckling i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Rör i grädden, chilisåsen, mjölken och timjanen. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  5. Servera grytan med ris och tomater.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Smula ner en kycklingbuljongtärning i grytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g körsbärstomater
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk timjan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2307 kJ / 551 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept