Tomat- och kycklinggryta med ris
Fräschören från tomaterna passar finemang ihop med det krämiga från matlagningsgrädden, och chilisåsen ger middagen den lilla extra edgen! Perfekt bas för en kycklinggryta tycker vi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
1/2 förp tomater (à 500 g)
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl chilisås
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk torkad rosmarin
1 kycklingbuljongtärning
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2367 KJ / 566 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Okey vardagsrätt
Emma
2022-01-22Gott! Kryddade också lite extra, tillsatte bla vitlök. Önskar dock riktiga kycklingfiléer! Men strimlorna är iaf hundra ggr bättre än färsen.
Louise
2022-01-14Tillsatte lite vitlök, sambal oelek och dragon. Jättegott 👍
Johanna
2022-01-12