Krämig kycklinggryta med mango chutney
Den här kycklinggrytan får den här riktiga härliga balansen mellan sött och salt, mycket tack vare mango chutneyn. Till grytan serveras kokt ris och en sötsyrlig rödkålssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021
Ingredienser
4 portioner
Rödkålssallad
ca 400 g rödkål
1 msk rödvinsvinäger
salt
1 msk honung
1 msk olja
peppar
4 port ris eller annat gryn
Kycklinggryta
600 g snabbfiléer av kyckling
1 msk olja
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2 dl mango chutney (original)
1 tsk curry
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3025 KJ / 722 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ok Katarina ingen bryr sig om varför du lagade receptet på vegobitar istället för kyckling
Elina
2024-02-19Tillägg till föregående kommentar: Lagade givetvis receptet på vegobitar, INTE kyckling så länge det bara finns stordriftsuppfödda!
Katarina
2023-12-15Lade till lite färskriven ingefära, broccoli, strimlad purjo, en tärnad tomat, lite pressad vitlök och sambal oelek. Gillades av alla i familjen (mycket ovanligt!)
Katarina
2023-12-15