Krämig kycklinggryta med mango chutney
Den här kycklinggrytan får den här riktiga härliga balansen mellan sött och salt, mycket tack vare mango chutneyn. Till grytan serveras kokt ris och en sötsyrlig rödkålssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021
Ingredienser
4 portioner
Rödkålssallad
ca 400 g rödkål
1 msk rödvinsvinäger
salt
1 msk honung
1 msk olja
peppar
4 port ris eller annat gryn
Kycklinggryta
600 g snabbfiléer av kyckling
1 msk olja
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2 dl mango chutney (original)
1 tsk curry
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3025 KJ / 722 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Morötterna bra så här års så jag plussade till kokta morötter med en aning olivolja och lite persilja. Det var gott (allt annat lika). Men angående diskussion; så tycker jag att Katarina gjort det bra som delat med sig. Katarina har lagat rätten och delat med sig av tipset att rätten gick bra att laga med vegobitar. Det är väl bara bra att nån bryr sig, om hur maten vi äter påverkar miljön och även om djurvälfärden (så att djuren har det bra) 🐄🦨🐑🦏🐪🐔🐖🦘🦧
Maria
2024-11-03+1 Elina. Det är säkert jättegott men det är ju en helt annan rätt
Erik
2024-10-20Jättegod vardagsrätt
Tove
2024-10-08