Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Currykyckling med ris och mango chutney

Enkel att laga är den här asiatiska kycklinggrytan med mangochutney och curry.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn kycklingen i oljan i en gryta. Tillsätt lök och curry. Stek tillsammans 1 minut.
  4. Häll på vatten och fond eller buljongtärning. Låt småputtra under lock ca 5 minuter.
  5. Häll grädden över kycklingen och låt puttra ytterligare 2-3 minuter. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Rör i persiljan och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera currykycklingen med ris eller annat gryn och mango chutney.

För alla

Se noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port basmatiris eller annat ris
  • 1 gul lök
  • ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning)
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • ev majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk persilja
  • 1 1/2 dl mango chutney
  • salt och peppar att smaka av med
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2605 kJ / 620 kCal