Krämig kycklinggryta med fänkål och timjan

En krämig gryta är både värmande och mättande! Här med kyckling i en gräddig sås som smaksätts med timjan och fänkål. Tomatsalladen bryter av fint och adderar fräschör till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Gryta
1 fänkål
1 rödlök
600 g kycklinglårfilé
1 msk olivolja
1/2 kruka timjan
salt
peppar
2 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2 citron
Tomatsallad
250 g tomatmix
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 msk olivolja
Gör så här
00:02:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2868 KJ / 684 kCal
Fett33 g
Salt1.65 g
Kolhydrater53 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stSmakade tyvärr nästan ingenting, kryddade på med ganska mycket vitlök och sambaloelek, då blev det gott.
Caroline
Mycket gott. Lade till hackad vitlök, sambal oelek och några slantade morötter.
Elisabeth
Enkelt och fräscht med citron i såsen och tomatsallad till. Jag hade i chiliflakes och hackad vitlök, som jag lät fräsa tillsammans med kycklingen.
Monika