Krämig kotlett med gurka
Hej då sega och torra kotletter, och hej till denna rätt där köttet får bada i krämig sås! Kotletterna steks i pannan, med salt och peppar innan crème fraiche och mjölk blandas ner. Låt puttra lite för att smakerna ska spridas och konsistensen tjockna. Ät kotletterna ihop med ris och krispig gurka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020
Ingredienser
4 portioner
4 fläskkotletter
2 dl lätt crème fraiche med cheddar och karamelliserad lök
1 dl mjölk
1 gurka
Att ha hemma
4 port ris
1 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2072 KJ / 495 kCal
Fett18 g
Salt2.6 g
Kolhydrater51 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God sås.
Alexandra
2020-05-28Gott vi la till rosepeppar med
Paulina
2020-05-27