UNDER 30 MIN | Enkel

Krämig kotlett med gurka

Hej då sega och torra kotletter, och hej till denna rätt där köttet får bada i krämig sås! Kotletterna steks i pannan, med salt och peppar innan crème fraiche och mjölk blandas ner. Låt puttra lite för att smakerna ska spridas och konsistensen tjockna. Ät kotletterna ihop med ris och krispig gurka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kotletterna i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  3. Sänk värmen och rör i crème fraiche och mjölk, låt sjuda i 5 minuter.
  4. Skär gurkan i skivor och servera med kotlett, sås och ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i crème fraichen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • 2 dl lätt crème fraiche med cheddar och karamelliserad lök
  • 1 dl mjölk
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2072 kJ / 495 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept