Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kotlettpanna med brysselkål

Kotlettpanna med brysselkål är en saftig och underbar rätt med fläskkotlett, tomatjuice och rustik kryddning. Servera kotlettpannan med ris och brysselkål. En utmärkt vardagsmiddag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skala och hacka löken.
  2. Stek kotletterna i olja ca 2 minuter per sida. Låt löken fräsa med vid sidan om. Krydda med salt, peppar och gärna vardera av koriander och spiskummin.
  3. Häll över tomatjuicen och häll över brysselkål. Låt puttra under lock ca 5 minuter. Servera kotlettpannan med brysselkål, ris och bröd.

Tips

Pressa gärna i 1-2 vitlöksklyftor för extra god smak (för 4 port).

Gröna tipset: Byt ut kotletterna mot 1 påse (à 416 g) djupfrysta quornfiléer och du får en grön rätt (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 gula lökar
  • 4 fläskkotletter (à ca 150 g)
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 5 dl tomatjuice
Till servering
  • brysselkål
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2381 kJ / 570 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden