Krämig kantarellpasta med parmesan

Om du vill laga en riktigt krämig och god kantarellpasta med grädde, vitt vin, persilja och riven parmesan har du hittat rätt. Så gott och enkelt att svänga ihop när du haft tur i svampskogen eller butiken.

Ingredienser
4 portioner
ca 1 liter kantareller (1 liter motsvarar ca 350 g)
4 portioner pasta (gärna linguine)
1 vitlöksklyfta
3 bananschalottenlökar (3 st motsvarar ca 100 g)
2 msk smör
salt
svartpeppar
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
4 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan (2 dl motsvarar ca 100 g)
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3478 KJ / 831 kCal
Fett55 g
Salt1.8 g
Kolhydrater58 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
17 stBra grundrecept men kräver som någon skrev lite mer smak. Jag karamelliserade (brände på) grädden lite och tillsatte lite rosépeppar. Det blev gott. Matlagnings-"grädde" (som inte är ren grädde) gör man bäst i att hålla sig borta helt ifrån. Köp bara riktig grädde om du inte har någon allergi.
Christopher
Supergott! Alltid uppskattat när jag serverar denna.
Peter
Jag har använt receptet o gjort en räkpasta istället. Tagit bort kantarellerna o istället haft i räkor på slutet, supergott
Jenny
Ganska smaklöst. Följde receptet exakt. Kommer inte att laga det igen. Behöver mer fyllighet och umami.
Ylva
Fantastiskt god! Även som festrätt med samma vita vin i såsen som i glaset.
Annika
Ta 1 pkt kantareller per person Jättegott
Ingela ulla
Väldigt gott. Tillsatte lite extra vitt vin, grädde och en skvätt kantarellfond. Blev super.
Amanda
Vi åt denna rätt med god aptit. La varken något till eller från. Kommer tillagas fler gånger.
Anne
Adderade mer vätska (sojagrädde) och mer kantareller
Susan
Lite mer vätska
Susan