Krämig kantarellpasta med parmesan

Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
0
Krämig kantarellpasta med parmesan

Om du vill laga en riktigt krämig och god kantarellpasta med grädde, vitt vin, persilja och riven parmesan har du hittat rätt. Så gott och enkelt att svänga ihop när du haft tur i svampskogen eller butiken.

Krämig kantarellpasta med parmesan

Ingredienser

4 portioner
ca 1 liter kantareller (1 liter motsvarar ca 350 g)
4 portioner pasta (gärna linguine)
1 vitlöksklyfta
3 bananschalottenlökar (3 st motsvarar ca 100 g)
2 msk smör
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
4 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan (2 dl motsvarar ca 100 g)
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3478 KJ / 831 kCal
Fett55 g
Salt1.8 g
Kolhydrater58 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarelltoast
Betyg 4.7 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarellsås
Betyg 3.8 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Soppa med kantareller och vitt vin
Betyg 3.1 av 5.
205 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklade kantareller med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Basilikagös med citron, bacon och kantareller
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga