Picklade kantareller med fänkål

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
1
Picklade kantareller med fänkål

Ta vara på skogens guld och gör picklade kantareller! Att pickla är ett enkelt och gott sätt att konservera. I vårt recept gör vi inlagda kantareller med fänkål och schalottenlök i en lag av vinäger, olja, socker, salt, lagerblad och svartpeppar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Picklade kantareller med fänkål

Ingredienser

ca 2 l
500 g  kantareller
2   bananschalottenlökar
1   fänkål
1/2 l  äppelcider
1/2 l  äppelcidervinäger
1 dl  rörsocker eller strösocker
2 dl  olivolja
1 msk  flingsalt
4   lagerblad
8   svartpepparkorn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen avser 1 hel sats på ca 2 l.

Gör så här

Tips

I en väl rengjord oöppnad burk håller kantarellerna ca 6 månader. En öppnad burk förvaras i kylskåpet och håller ca 1-2 veckor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Lite mycket vätska!!

Lena

2023-08-10

Näringsvärde per portion

Energi1488 KJ / 323 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltad lök och svamp
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda grönsaker
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chai-nektariner
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ingefärs- och citrussill
Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga