Picklade kantareller med fänkål

1
0
Picklade kantareller med fänkål

Ta vara på skogens guld och gör picklade kantareller! Att pickla är ett enkelt och gott sätt att konservera. I vårt recept gör vi inlagda kantareller med fänkål och schalottenlök i en lag av vinäger, olja, socker, salt, lagerblad och svartpeppar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Picklade kantareller med fänkål

Ingredienser

ca 2 l
500 g
kantareller
2
bananschalottenlökar
1
fänkål
0.5 l
äppelcider
0.5 l
äppelcidervinäger
1 dl
rörsocker eller strösocker
2 dl
olivolja
1 msk
flingsalt
4
lagerblad
8
svartpepparkorn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen avser 1 hel sats på ca 2 l.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

I en väl rengjord oöppnad burk håller kantarellerna ca 6 månader. En öppnad burk förvaras i kylskåpet och håller ca 1-2 veckor.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1488 KJ / 323 kCal
Fett 13 g
Salt 1 g
Kolhydrater 32 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept