ÖVER 60 MIN | Enkel

Picklade kantareller med fänkål

Ta vara på skogens guld och gör picklade kantareller! Att pickla är ett enkelt och gott sätt att konservera. I vårt recept gör vi inlagda kantareller med fänkål och schalottenlök i en lag av vinäger, olja, socker, salt, lagerblad och svartpeppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa kantarellerna. Skölj dem ev och torka torra med kökshandduk.
  2. Skala löken och skär i bitar längsmed. Skär bort roten på fänkålen och skär i tjocka skivor.
  3. Häll cider, vinäger, socker, olja, salt, lagerblad och peppar i en kastrull och koka upp. Tillsätt lök, fänkål och kantareller. Låt sjuda 2–3 minuter.
  4. Häll upp i väl rengjorda glasburkar och sätt på locken direkt. Låt svalna och förvara svalt och mörkt, gärna i skafferi.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen avser 1 hel sats på ca 2 l.

Tips

I en väl rengjord oöppnad burk håller kantarellerna ca 6 månader. En öppnad burk förvaras i kylskåpet och håller ca 1-2 veckor.

Ingredienser

Portioner: ca 2 l
  • 500 g kantareller
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 fänkål
  • 1/2 l äppelcider
  • 1/2 l äppelcidervinäger
  • 1 dl rörsocker eller strösocker
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 4 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn

Näringsvärde
Per portion

Energi 1488 kJ / 323 kCal