Picklade kantareller med fänkål

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
1
Picklade kantareller med fänkål

Ta vara på skogens guld och gör picklade kantareller! Att pickla är ett enkelt och gott sätt att konservera. I vårt recept gör vi inlagda kantareller med fänkål och schalottenlök i en lag av vinäger, olja, socker, salt, lagerblad och svartpeppar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Picklade kantareller med fänkål

Ingredienser

ca 2 l
500 g  kantareller
2   bananschalottenlökar
1   fänkål
1/2 l  äppelcider
1/2 l  äppelcidervinäger
1 dl  rörsocker eller strösocker
2 dl  olivolja
1 msk  flingsalt
4   lagerblad
8   svartpepparkorn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen avser 1 hel sats på ca 2 l.

Gör så här

Tips

I en väl rengjord oöppnad burk håller kantarellerna ca 6 månader. En öppnad burk förvaras i kylskåpet och håller ca 1-2 veckor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Lite mycket vätska!!

Lena

2023-08-10

Näringsvärde per portion

Energi1488 KJ / 323 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltad lök och svamp
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inlagda kantareller
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill Brazil
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga