Krämig kalkongryta med bönor
Krämiga grytor är svårt att få nog av. Här med kalkon, kryddig ölkorv, purjolök och smakrik timjan. Låt grytan sjuda till en krämig konsistens och smaka av med salt och peppar. Servera sedan med potatis och söta tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
ca 400 g kalkonfilé
40 g ölkorv (eller annan kryddig korv)
1/2 purjolök
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 msk olja
1 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk torkad timjan
1/2 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
250 g småtomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3105 KJ / 741 kCal
Fett35 g
Salt3.35 g
Kolhydrater63 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Skippade ölkorven då sambon ville äta den som snacks istället, hade ingen grädde så tog crème fraîche och mjölk, och tog hela buljongtärningen. Blev jättegott och även den potatishatande 2åringen åt med god aptit när vi mosade ihop det i såsen.
Ally
2024-11-15Spännande att blanda in ölkorv 3peppar synd bara att det blev kyckling istället för kalkon men det funkade det också.
Wilhelm
2024-09-12Jättegott! Vi hade ris till och skippade de vita bönorna, hade mer grädde och kryddade lite extra med kycklingkrydda och hade en hel buljong tärning i. Supergott!
Sofia
2024-09-11