Krämig kalkongryta med bönor

14
2
Krämig kalkongryta med bönor

Krämiga grytor är svårt att få nog av. Här med kalkon, kryddig ölkorv, purjolök och smakrik timjan. Låt grytan sjuda till en krämig konsistens och smaka av med salt och peppar. Servera sedan med fluffigt ris och söta körsbärstomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Krämig kalkongryta med bönor

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
ca 400 g
kalkonfilé
40 g
ölkorv black pepper
1/2
purjolök
1
förp kokta stora vita bönor
1 msk
olja
1 dl
mjölk
2 1/2 dl
vispgrädde
1 tsk
timjan
1
kycklingbuljongtärning
-
salt
-
peppar
250 g
körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Anna

4/26/2020

Gjorde denna med kyckling istället för kalkon (eftersom det inte fanns i min butik), men det blev väldigt gott och uppskattat ändå. :)

Solveig

4/15/2018

Mums, riktigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3105 KJ / 741 kCal
Fett 35 g
Salt 3.35 g
Kolhydrater 63 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept