Kalkon i kokosmjölk med spenat och mandel

6
1
Kalkon i kokosmjölk med spenat och mandel

Mört kalkonkött serveras här i en härlig kombination med kokosmjölk, vitlök, curry och morötter. Häll detta ovanpå en bädd av nykokt ris, och toppa slutligen med mandelspån och skivad salladslök!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020

Kalkon i kokosmjölk med spenat och mandel

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
2
morötter
450 g
kalkonfilé
1 msk
olja
1/2 tsk
chilipulver
1 msk
curry
1
vitlöksklyfta
1 dl
vatten
1
kycklingbuljongtärning
400 ml
kokosmjölk
380 g
kokta kikärtor
-
salt
-
peppar
1
påse babyspenat (à 65 g)
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1/2 dl
mandelspån (1/2 dl mandespån motsvarar 25 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Koka riset med en påse saffran eller en buljongtärning.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Andrea

2020-09-01

Väldigt gott och hyfsat enkelt att tillaga

Näringsvärde per portion

Energi 3061 KJ / 732 kCal
Fett 34 g
Salt 3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept