Kalkon i kokosmjölk med spenat och mandel
Mört kalkonkött serveras här i en härlig kombination med kokosmjölk, vitlök, curry och morötter. Häll detta ovanpå en bädd av nykokt ris, och toppa slutligen med mandelspån och skivad salladslök!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 morötter
450 g kalkonfilé
1 msk olja
1/2 tsk chilipulver
1 msk curry
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
salt
peppar
1 förp babyspenat (à 65 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1/2 dl rostade mandelspån (1/2 dl mandespån motsvarar 25 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2945 KJ / 706 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott och hyfsat enkelt att tillaga
Andrea
2020-09-01