Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Kalkon i kokosmjölk med spenat och mandel

Mört kalkonkött serveras här i en härlig kombination med kokosmjölk, vitlök, curry och morötter. Häll detta ovanpå en bädd av nykokt ris, och toppa slutligen med mandelspån och skivad salladslök!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kalkonen (om fryst används).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och skär morötterna i bitar. Skär kalkonen i tärningar.
  4. Bryn morötter och kalkon i oljan i en gryta.
  5. Tillsätt kryddorna och pressa i vitlöken, tillsätt vatten, smulad buljongtärning och kokosmjölk. Koka upp och låt koka ca 10 minuter.
  6. Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  7. Smaka av grytan med salt och peppar och vänd sist ner kikärtorna och spenaten.
  8. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor.
  9. Servera grytan med ris, salladslök och mandel.

För alla

Kontrollera noga innehållet på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Koka riset med en påse saffran eller en buljongtärning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 2 morötter
  • 450 g kalkonfilé
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 msk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 380 g kokta kikärter
  • salt
  • peppar
  • 65 g babyspenat
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 dl mandelspån (1/2 dl mandespån motsvarar 25 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3061 kJ / 732 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept