Kalkon i kokosmjölk med spenat och mandel
Mört kalkonkött serveras här i en härlig kombination med kokosmjölk, vitlök, curry och morötter. Häll detta ovanpå en bädd av nykokt ris, och toppa slutligen med mandelspån och skivad salladslök!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 morötter
450 g kalkonfilé
1 msk olja
1/2 tsk chilipulver
1 msk curry
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
salt
peppar
1 förp babyspenat (à 65 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1/2 dl rostade mandelspån (1/2 dl mandespån motsvarar 25 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Koka riset med en buljongtärning.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2945 KJ / 706 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott och hyfsat enkelt att tillaga
Andrea
2020-09-01