Kalkon i kokosmjölk med spenat och mandel

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
1
Kalkon i kokosmjölk med spenat och mandel

Mört kalkonkött serveras här i en härlig kombination med kokosmjölk, vitlök, curry och morötter. Häll detta ovanpå en bädd av nykokt ris, och toppa slutligen med mandelspån och skivad salladslök!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2022

Kalkon i kokosmjölk med spenat och mandel

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
2 morötter
450 g kalkonfilé
1 msk olja
1/2 tsk chilipulver
1 msk curry
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
salt
peppar
1 förp babyspenat (à 65 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1/2 dl rostade mandelspån (1/2 dl mandespån motsvarar 25 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott och hyfsat enkelt att tillaga

Andrea

2020-09-01

Näringsvärde per portion

Energi2945 KJ / 706 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalkongryta med zucchini och timjan
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkongryta med potatismos
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het kalkongryta med paprika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kalkongryta med bönor
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kalkongryta med pasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney
Betyg 2.7 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga