Krämig gryta med kotlett och äpple
Att använda äpplen i maten är ett bra sätt att få en rätt lite mer spännande. I detta recept är det en krämig gryta med kotlett som får sällskap av frukten. Kött och äpple bryns ihop innan grädde och övriga ingredienser rörs ned. Låt det puttra några minuter innan servering. Enkelt och väldigt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 rödlök
ca 600 g tunnskivad kotlett
1 rött äpple
1 tsk smör eller margarin
1 tsk majsstärkelse
2 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk soja
salt
peppar
1/2 förp grönmix (à 600 g)
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2207 KJ / 528 kCal
Fett14 g
Salt3.99 g
Kolhydrater57 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer