Krämig gryta med kotlett och äpple
Att använda äpplen i maten är ett bra sätt att få en rätt lite mer spännande. I detta recept är det en krämig gryta med kotlett som får sällskap av frukten. Kött och äpple bryns ihop innan grädde och övriga ingredienser rörs ned. Låt det puttra några minuter innan servering. Enkelt och väldigt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer