Krämig fläskytterfilé med pasta och sockerärtor

24
3
Krämig fläskytterfilé med pasta och sockerärtor

En hit som går hem hos både stora som små. Strimlad fläskytterfilé steks ihop med vitlök, salt och peppar, och sedan hälls lite matlagningsvin, timjan och grädde ner i pannan. Detta krämiga maträtt äts med fördel ihop med spaghetti och gröna sockerärtor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Krämig fläskytterfilé med pasta och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
650 g fläskytterfilé
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna spaghetti)
150 g sockerärtor
1/2 flaska vitt matlagningsvin (à 250 ml)
1 tsk timjan
2 1/2 dl vispgrädde

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Ha gärna lite dijonsenap i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Sara-cecilia

2021-01-17

Jättegod och enkel rätt att göra som känns lite extra fin 👍🏻

Ida

2020-10-07

Tillsatte mer grädde, grönsaksbuljong och kantarellfond så blev den jättegod

Robin

2020-10-04

Supergod och enkelt att tillaga! jag la till en dash honung och lite tryffelolja

Näringsvärde per portion

Energi 2966 KJ / 710 kCal
Fett 33 g
Salt 1 g
Kolhydrater 55 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden