UNDER 30 MIN | Medel

Krämig fläskytterfilé med pasta och sockerärtor

En hit som går hem hos både stora som små. Strimlad fläskytterfilé steks ihop med vitlök, salt och peppar, och sedan hälls lite matlagningsvin, timjan och grädde ner i pannan. Detta krämiga maträtt äts med fördel ihop med spaghetti och gröna sockerärtor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan och sockerärtorna.
  2. Skär ytterfilén i strimlor och stek dem i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka sockerärtorna tillsammans med pastan de sista 4 minuterna på pastans koktid.
  4. Häll vin och timjan i stekpannan med köttet och låt koka någon minut. Tillsätt grädden, låt den blir varm och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera pastan med sås och sockerärtor.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Ha gärna lite dijonsenap i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 650 g fläskytterfilé
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 port pasta (gärna spaghetti)
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 flaska vitt matlagningsvin (à 250 ml)
  • 1 tsk timjan
  • 2 1/2 dl vispgrädde

Näringsvärde
Per portion

Energi 2966 kJ / 710 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept