Krämig fläskytterfilé med pasta och sockerärtor
En hit som går hem hos både stora som små. Strimlad fläskytterfilé steks ihop med vitlök, salt och peppar, och sedan hälls lite matlagningsvin, timjan och grädde ner i pannan. Detta krämiga maträtt äts med fördel ihop med spaghetti och gröna sockerärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2022
Ingredienser
4 portioner
650 g fläskytterfilé
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna spaghetti)
150 g sockerärtor
1/2 flaska vitt matlagningsvin (à 250 ml)
1 tsk torkad timjan
1/2 kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2966 KJ / 710 kCal
Fett33 g
Salt1 g
Kolhydrater55 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Krämig fläskytterfile?! Den var ny
Noah
2024-11-22Ska laga rätten senare men verkar jättegott! Kryddar nog lite extra. Margareta
Margareta
2024-07-22Super gott! Men fick krydda rejält med salt, peppar & timjan. Barnen älskar denna rätt! Hade penne till.
Paulina
2023-02-01