Krämig fläskfilégryta med senap och basilika
En krämig gryta serveras här med smaker av dijonsenap, vitlök och basilika. De små syltlökarna adderar söta överraskningar tillsammans med syrliga tomater och kokt pasta har du kvällens middag klar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
1 rödlök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
20 g färsk basilika
1/2 msk dijonsenap
1 dl syltlök
4 port pasta (gärna lumaconi)
350 g tomater (gärna vildmix)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2497 KJ / 598 kCal
Fett18 g
Salt1.36 g
Kolhydrater66 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Både tonåringar och vuxna gillade detta. Tacksamt recept att variera. Gjorde en mjölkfri variant på havremjölk/grädde + redning. Skippade syltlöken men adderade chorizo för att dryga ut. Börja med att fräsa korven. Dubblerade senapen å vitlöken, samt adderade lite charlottenlöksbuljong, samt lite citronjuice på slutet för att få lite syra. Man kan ha mkt mer vätska i om man lägger ner pastan i grytan på slutet. Den suger åt sig det mesta av såsen.
Theodoros
2024-08-12Jättegott om man dubblar mängden senap och struntar i mjölken och majsstärkelsen. 2,5 dl matgrädde räcker gott och väl till såsen
Sofia
2021-02-22Varför går det inte att dela era recept på tex. FB?
Magnus
2019-04-30Hej Magnus! Du kan dela våra recept genom att kopiera länken och skicka vidare på det sättet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-05-06