Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskfilé i senapssås med sockerärter och rädisor

Fläskfilén bryns snabbt i stekpanna och kokas sedan ett par minuter ihop med grädde och smaksättarna senap och kalvfond. Sockerärtor och rädisor samt gärna pressad potatis serveras till fläskfilén och senapssåsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa köttet och skär det i skivor om det inte är färdigskivat. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Bryn köttet i oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och fortsätt att bryna någon minut. Krydda med salt och peppar.
  3. Vispa ihop matlagningsgrädde, vatten, kalvfond, senap och majsstärkelse. Blanda ner det tillsammans med köttet. Låt det koka 3 - 5 minuter.
  4. Ansa och skölj sockerärtor, salladslök och rädisor. Dela dem i önskad storlek. Skölj och hacka persiljan. Stek grönsakerna mycket hastigt i olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt persiljan mot slutet av stekningen.
  5. Servera med pressad potatis och grönsakerna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden (kan innehålla mjölk, laktos, gluten).
Laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde.
Mjölproteinfri: använd soja- eller havrebaserat gräddalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé eller noisetter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 ask färska sockerärtor à 150 g
  • 1 påse salladslök
  • 1 knippe rädisor
  • 1 msk olivolja
  • persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?