Fläskfilé i senapssås med sockerärter och rädisor

26
9
Fläskfilé i senapssås med sockerärter och rädisor

Fläskfilén bryns snabbt i stekpanna och kokas sedan ett par minuter ihop med grädde och smaksättarna senap och kalvfond. Sockerärtor och rädisor samt gärna pressad potatis serveras till fläskfilén och senapssåsen.

Skriv ut
Fläskfilé i senapssås med sockerärter och rädisor

Ingredienser

4 portioner
600 g
fläskfilé eller noisetter
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 msk
olja
1 tsk
salt
1 krm
peppar
2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
vatten
2 msk
kalvfond
2 msk
fransk senap
1 msk
majsstärkelse
1
ask färska sockerärtor à 150 g
1
påse salladslök
1
knippe rädisor
1 msk
olivolja
-
persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden (kan innehålla mjölk, laktos, gluten).
Laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde.
Mjölproteinfri: använd soja- eller havrebaserat gräddalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Berit

12/31/2020

Ser bra ut kan bli gott

Johanna

3/8/2020

Mycket smaskigt! Hade inte salladslök så tog schalottenlök ist, klippte i färsk timjan på slutet, blev väldans gott! Hade klyftpotatis till och fräste även grönsakerna i vitlök!

Johann

3/8/2020

Mycket god rätt som duger även som bjudrätt om den serveras tillsammans med klyftpotatis. Hur lång tid det tar att laga den är helt ointressant för min del. God mat får ta den tid den behöver.

Testa liknande recept