Fläskfilé i senapssås med sockerärter och rädisor
Fläskfilén bryns snabbt i stekpanna och kokas sedan ett par minuter ihop med grädde och smaksättarna senap och kalvfond. Sockerärtor och rädisor samt gärna pressad potatis serveras till fläskfilén och senapssåsen.
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé eller noisetter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk fransk senap
1 msk majsstärkelse
1 ask färska sockerärtor à 150 g
1 påse salladslök
1 knippe rädisor
1 msk olivolja
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott och lättlagat. Utmärkt bjudrätt. Har även lagat rätten med kycklinglårfilé.
Linda
2024-05-01Väldigt gott, relativt snabbt lagat. Grönsakerna toppengoda!
Margareta
2024-04-26Värt att pröva, låter gott
Birgitta
2022-08-28