Gräddig kotlettgryta med syrlig gurka
Gryta kan man äta året runt, och särskilt när den smakar så här! Kött och morötter steks ihop innan det gräddiga hälls ned tillsammans med kryddorna som präglar grytan. För att spetsa den lite med smak äts denna ihop med en syrlig gurk- och gräslökssallad. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
2 morötter
ca 650 g benfria fläskkotletter
1 msk smör eller olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
1/2 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 msk japansk soja
1 dl syltlök
1 gurka
1 citron
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2172 KJ / 520 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi gjorde detta recept vegetariskt genom att byta ut fläskkotletterna mot filet pieces - sojaprotein som imiterar kyckling. Supergott, kommer vi göra om! Vi hade i lite extra morötter och syltlök.
Stephanie
2023-05-02