Gräddig kotlettgryta med syrlig gurka

8
0
Gräddig kotlettgryta med syrlig gurka

Gryta kan man äta året runt, och särskilt när den smakar så här! Kött och morötter steks ihop innan det gräddiga hälls ned tillsammans med kryddorna som präglar grytan. För att spetsa den lite med smak äts denna ihop med en syrlig gurk- och gräslökssallad. Smaklig måltid önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020

Gräddig kotlettgryta med syrlig gurka

Ingredienser

4 portioner
4
port bulgur eller annat gryn
2
morötter
ca 650 g
benfria fläskkotletter
1 msk
smör eller olja
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 tsk
majsstärkelse
1 dl
mjölk
1/2
köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 msk
japansk soja
1 dl
syltlök
1
gurka
1
citron
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2172 KJ / 520 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept