Gryta kan man äta året runt, och särskilt när den smakar så här! Kött och morötter steks ihop innan det gräddiga hälls ned tillsammans med kryddorna som präglar grytan. För att spetsa den lite med smak äts denna ihop med en syrlig gurk- och gräslökssallad. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi gjorde detta recept vegetariskt genom att byta ut fläskkotletterna mot filet pieces - sojaprotein som imiterar kyckling. Supergott, kommer vi göra om! Vi hade i lite extra morötter och syltlök.
Stephanie
2023-05-02